Hlavní obsah

V Londýně sloužili mši za zavražděného Čecha, pohřben bude v ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V katolickém kostele ve východolondýnské čtvrti Poplar se v sobotu uskutečnila mše k uctění památky zavražděného Čecha Zdeňka M. Pohřben bude v České republice.

Foto: Profimedia.cz

Lidé nosili na místo činu květiny.

Článek

Mše se podle informací na Twitteru zúčastnil také velvyslanec ČR ve Velké Británii Libor Sečka.

K repatriaci ostatků zesnulého může dojít až po svolení koronera. Podle informací Novinek by mohlo být tělo převezeno do ČR kolem 20. října.

Jak uvedli vyšetřovatelé, Zdeňka M. přepadla skupina mladíků 21. září v noci. To, co se svědkům prý nejprve jevilo jako „banální roztržka“, začalo v prodejně rychlého občerstvení Perfect Fried Chicken ve východním Londýně. [celá zpráva]

Konflikt skončil o necelých sto metrů dál, kde českého občana útočník nebo útočníci zřejmě umlátili kovovým řetězem na kolo. Muž zemřel na místě na krvácení do mozku, jeho tělo poté v tratolišti krve objevil projíždějící cyklista.

Z brutální vraždy byl obviněn devětadvacetiletý Raymond Sculley. Před soud půjde 20. března příštího roku, do té doby zůstane ve vazbě. Další dva mladí muži ve věku 16 a 19 let byli propuštěni na kauci. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám