Hlavní obsah

V italském klubu ušlapali šest lidí, z toho pět nezletilých

Ancona
Aktualizováno

Šest lidí zahynulo a dalších 120 utrpělo zranění v davové panice, která v noci na sobotu vypukla mezi návštěvníky nočního klubu u italského přístavu Ancona. Mezi oběťmi jsou tři dívky a dva chlapci mladší 18 let a 40letá žena, která do klubu doprovázela svoji dceru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V italském klubu ušlapali šest lidíVideo: Reuters

 
Článek

Informovala o tom agentura ANSA. Podle zpráv italských médií chaos způsobil patrně pepřový sprej, který na koncertě v klubu rozprášil jeden z návštěvníků.

Foto: Francesco Benigni, ČTK/AP

Záchranáři před nočním klubem v Anconě.

Podle prvních odhadů bylo v době tragédie v podniku u města Ancona ve střední části Itálie asi 1000 lidí, kteří přišli na koncert rappera známého pod pseudonymem Sfera Ebbasta.

Pepřový sprej rozprášený jedním z hostů přiměl návštěvníky k hromadnému útěku z přeplněné budovy. V davu bylo umačkáno šest osob, na 120 lidí utrpělo zranění, z toho deset vážná, sdělili záchranáři.

Nicméně velitel anconských hasičů Dino Poggiali informaci o pepřovém spreji nepotvrdil. Stejně tak nedokázal podle agentury AP říct, zda je pravda, že jeden z únikových východů byl zavřený nebo zablokovaný. Dodal, že když záchranáři dorazili do klubu, všechny dveře byly otevřené.

„Byl tam zmatek. Vyhazovači se snažili dostat lidi ven,” řekl jeden z návštěvníků klubu rádiu RAI. „Vyšel jsem ven hlavním vchodem. Lidé jeden po druhém padali přes sebe,” popsal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám