Hlavní obsah

V Bamberku se rvali žadatelé o azyl, jedenáct zraněných

– Bamberg

Při potyčce v ubytovacím středisku pro žadatele o azyl v bavorském Bamberku, která trvala až do úterního rána, bylo zraněno jedenáct lidí. V jedné z místnosti začalo hořet a devět lidí se nadýchalo zplodin. Na místě zasahovalo sto policistů, kteří zadrželi osm osob. Škody činí 100 000 eur (2,6 milionu korun).

Foto: Profimedia.cz

Zásah v ubytovacím centru pro migranty v Bamberku.

Článek

Obyvatelé střediska nejdříve napadli ostrahu zařízení a poté se zabarikádovali. Na policejní hlídku, která na místo přijela jako první, pak házeli dlažební kostky a další předměty. Policie musela přivolat posily a budovu obklíčila.

Mezitím v jednom z bytů vypukl požár, kvůli kterému obyvatelé opustili budovu. Hasiči plameny dostali rychle pod kontrolu, ale devět lidí se nadýchalo kouře. Zraněn byl také jeden policista a jeden ze zadržených. Během zásahu bylo zadrženo osm Eritrejců. Policie kvůli požáru a rozsahu násilí požaduje, aby byli obviněni ze žhářství a dalších trestných činů.

Příčiny vzniku potyčky jsou předmětem vyšetřování.

Středisko v Bamberku bylo mezi sedmi středisky pro příjem migrantů přeměněnými na útočiště pro migranty. Ta by měla urychlit azylový proces u těch, kteří nemají automaticky právo na pobyt. Středisko v Bamberku je určeno pro 3400 lidí, ale aktuálně ho obývá 1250 žadatelů o azyl.

Reklama

Výběr článků

Načítám