Hlavní obsah

Umíte správně stolovat?

Novinky, Lidl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během roku nemáme mnoho času, blížící se Vánoce jsou však jednou z výjimečných příležitostí, kdy se sejde celá rodina a alespoň na Štědrý večer zasedneme u jednoho stolu ke společné rodinné večeři. I když jsme doma, je dobré si neutrhnout ostudu a znát základní pravidla stolování.

Umíte správně stolovat?

Článek

Všichni to dobře známe. Během dne máme stále hodně práce, v jídle se odbýváme a oběd řešíme často za pochodu. V takovém případě samozřejmě nepřemýšlíme, zda by náš způsob obstál u Gutha Jarkovského. Nicméně jistě se najde pár příležitostí v roce, kdy se nám alespoň základní znalost etikety stolování může hodit. Důležité pravidlo u stolu zní - nejprve začíná jíst nejváženější osoba. Poté může nastat nečekaný problém, jak správně držet příbor? Lžíci držíme špičkou k sobě, necinkáme jí o dno talíře. Nůž držíme prsty směrem dolů, konec nože nevyčnívá z dlaně. Hroty vidličky jsou otočeny dolů. Chceme-li jídlo přerušit, příbor v talíři překřížíme. Pokud jsme dojedli, položíme ho vodorovně.

Najít si během dne chvilku na dobré jídlo je důležité. Dodá energii a také spojuje lidi. Pro ještě příjemnější zážitek Vám Lidl nabízí od 14. 11. do 23. 12. exkluzivní sadu příborů. Za každých 500 Kč nákupu obdržíte samolepku. Za 7 nasbíraných kuponů pak získáte jen za 19,90 Kč příbor z nerezové oceli.

Více najdete na www.lidl.cz.

Chcete dostávat aktuální nabídku Lidlu? Přihlaste se k odběru newsletteru zde.

Výběr článků

Načítám