Hlavní obsah

Typické znaky podvádějících mužů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěra je záležitostí mužů i žen. Obě pohlaví mají stejné šance a možnosti odolávat sexuálním svodům a pokušením, přesto muži podvádějí častěji. Ačkoliv se snaží sebevíc své zálety zamaskovat, jejich chování je většinou tak jako tak prozradí. Podívejte se s námi na typické znaky pro nevěrníky.

Foto: Profimedia.cz

Za náhlými pozornostmi mužů je mnohdy pocit provinění, že si užili skvělý sex jinde.

Článek

Podle psycholožky Annie Kaszinové a rozvodové právničky Ayeshy Vardagaové  nejběžnějším a jasným znakem, který ale patří mezi školácké chyby nevěrníků, je rtěnka na krku či na límečku, také jakékoli znaky vášnivého sexu na kůži – škrábance a cucfleky – cizí parfém na oděvu apod.

Výjimečné není, že se muž najednou začne vracet později z práce, které má stále více. Také vyjíždí na pracovní cesty, což nikdy nedělal, navíc má vyšší výdaje za jídlo, pití a hotel.

Dalším výrazným znakem začínající nevěry je, když se pupkáč středního věku s umaštěnými vlasy začne pravidelně sprchovat a vonět, začne cvičit, zhubne a kupuje si nové oblečení. Právě sprchování ihned po příchodu domů a před spaním je jakýmsi rituálem očisty po předchozí partnerce. Smýt se snaží její vůni, tělesný pach i tekutiny.

Mnohdy partner začne být duchem nepřítomný, ačkoli dříve přítomný byl, a má jaksi svůj svět. Bývá to velmi často znakem toho, že začal žít citově jinde.

Obvyklým znakem také bývá to, že muž přímo začne o dotyčné nezadané mluvit a vyzdvihovat její vlastnosti, snaží se jí pomáhat a lituje ji.

Ignorace a narážky kolegů

Znakem nejen vyhoření ve vztahu a citového ochlazení je, když muž přestane zcela vnímat partnerku. I kdyby si na hlavu nasadila jeho spodní prádlo a chodila doma nahá, s partnerem to ani nehne. Přehlíží také romantická gesta a dárky od ní.

Ignorovat by pak žena neměla nikdy narážky kolegů, přátel a příbuzných. Někdy se může jednat o škodolibost a pomstu závistivé kamarádky, ale pokud je takových narážek více z různých zdrojů, zřídka bývají liché.

Muži i ženy navíc většinou cítí nevěru partnera intuitivně. Ačkoli nemají žádná vodítka, v břiše či u srdce „cítí“, že se něco stalo. Intuice bývá u mnohých lidí tak silná, že je varuje v samotném začátku, kdy se partner ještě nijak neprojevuje.

Pokud není žena nijak výrazně žárlivá, ale manžel ji začne ze žárlivosti obviňovat, bývá to také znakem jeho nevěry. Útoky zakrývá svou vinu. Ale platí to skutečně jen u těch mužů, jejichž partnerky nijak výrazně žárlivé nejsou.

Vstřícnost a ochota

Někteří muži nechtějí partnerku opustit, jen si užít sex za jejími zády. A pokud se do milenky nezamilují, tak bývají většinou pozornější a milejší ke stálé partnerce. Začnou k ní být vstřícní, kupují jí dárky a zvou na večeře. U mnohých je to daň za pocit provinění, že si užili skvělý sex jinde.

Poslední a méně obvyklou strategií nevěrníků je obviňování partnerky z nevěry a chorobná žárlivost. Nevěrný muž dobře ví, proč má žárlit. Jeho manželka by mohla být přece jako ta, s níž ji podvádí.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejčastější důvody mužské nevěry

Nepříjemným důsledkem nejednoho krachujícího nebo špatně fungujícího vztahu bývá nevěra. Někdy je na vině povaha jedince, který podvádí, mnohdy lze ale důvody...

Výběr článků

Načítám