Hlavní obsah

Tuhý končí v čele policie po dohodě. Žádné tlaky nebyly, odmítl spekulace

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní prezident Tomáš Tuhý v úterý potvrdil, že k 31. říjnu ukončí služební poměr u policie. Podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) končí Tuhý po vzájemné dohodě. Oba odmítli, že by za koncem policejního prezidenta byly jakékoliv politické tlaky.

Foto: Petr Horník, Právo

Policejní prezident Tomáš Tuhý (vlevo) a ministr vnitra Jan Hamáček

Článek

„Tlaky nebyly, šlo o osobní rozhodnutí,” uvedl Tuhý, který uvažoval o odchodu od loňského podzimu. U policie strávil 27 let a od listopadu se podle svých slov začlení do struktur ministerstva zahraničí, aby se mohl stát velvyslancem na Slovensku.

Podle Hamáčka předává Tuhý policii ve velmi dobré kondici. „Nemám, co bych vytkl,” uvedl ministr, který hodlá na obsazení vedoucí policejní funkce vypsat nejprve nabídkové, a pokud se nenalezne vhodný kandidát, tak i výběrové řízení.

Dočasně vedení policie převezme stávající náměstek Martin Vondrášek. Tuhý nechtěl spekulovat, kdo by jej mohl nahradit. „Nerad bych komukoliv učinil zle,” dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám