Hlavní obsah

Tradiční silvestrovské a novoroční výlety

Nejen podle rčení „jak na Nový rok, tak po celý rok”, ale také pro dobrou věc můžete vyrazit na některý z mnoha silvestrovských a novoročních výletů. Společně s Klubem českých turistů vám přinášíme hned několik tipů. Odměnou vám bude lepší nálada, kondička a také po splnění čtyř úkolů odznak Novoročního čtyřlístku, který je součástí sbírky Klubu českých turistů, jež pomáhá hendikepovaným spoluobčanům. Těmi čtyřmi úkoly jsou: jdi na Nový rok na výlet, pozvi někoho ze svého okolí, poznej kus přírody a přispěj potřebným.

Foto: Profimedia.cz

Český Krumlov

Článek
Praha a Středočeský kraj

Silvestrovskou Prahou za historií - 31. 12. 2017

Vydejte se na Silvestra do centra Prahy. Klub českých turistů vás zve v rámci seriálu Novoroční čtyřlístek na pochod Silvestrovskou Prahou za historií. Vybrat si můžete ze dvou tras - 8 či 12 km. Startuje se 31. prosince od 11:30 hodin na piazzettě před Národním divadlem (Náměstí Václava Havla). Podrobný popis tras obdrží účastníci na startu.

Sejdeme se na Chvojně - 1. 1. 2018

Vypravit se můžete i do kraje Blanických rytířů, konkrétně ke kostelu sv. Jakuba a Filipa na Chvojně. V rámci série dobročinných pochodů Novoroční čtyřlístek se můžete zúčastnit 14. ročníku pochodu Sejdeme se na Chvojně. Startuje se 1. ledna od 11 hodin v sokolovně u nádraží ČD v Benešově. Čeká vás 11 km dlouhá procházka s výhledy na Konopiště a Blaník, umožněna bude také prohlídka interiéru kostela a vstup na věž.

Jihočeský kraj

Krumlovský čtyřlístek  - 30. 12. 2017

Vydejte se na předsilvestrovskou procházku šumavskými hvozdy z Nového Údolí do Stožce. Startuje se z Nového Údolí v 10:45. Cíl ve Stožci v 15 hodin.

Plzeňský kraj

Špacír kolem Zelené Hory  - 1. 1. 2018

Startuje se ve 13.30 hod. v Nepomuku (Plzeň - Jih), od kruhového objezdu u Sokolovny. Na programu je pěší pochod 6 km přes kulturní památku UNESCO Zelená Hora. Cílem je v 16 hodin Švejk restaurant U Zeleného stromu v Nepomuku.

Novoroční výstup na Čerchov  - 1. 1. 2018

Užijte si dvacátý ročník Čtyřlístkového pochodu na Domažlicku. Místem startu je parkoviště v Caparticích, do cíle na vrch Čerchov dorazíte po trase dlouhé 9 km. Na vrcholu bude zpřístupněna rozhledna a možnost občerstvení.

Karlovarský kraj

Novoroční FIT výstup na Podhoru - 1. 1. 2018

KČT Mariánské Lázně vás zve na Novoroční výstup na Podhorní vrch (847 m nad mořem). Vyrazit můžete samostatně z Mariánských Lázní, ze Zádubu, z Ovesných Kladrub, z Vlkovic či z Teplé, anebo se připojit ke společnému startu trasy na 10 km, který je naplánován v 11.40 hod. od zastávky Zádub – točna. S sebou jídlo a pití – občerstvení není zajištěno. Na výběr jsou trasy 7 – 14 km, součástí akce je novoroční sbírka – Novoroční čtyřlístek.

Liberecký kraj

Novoroční výstup na Ještěd - 1. 1. 2018

Vydejte se na Nový rok na Ještěd. Startuje se od 8.30 do 11 hodin u Info centra v Liberci – Horním Hanychově. Na programu je 8km trasa na vrchol Ještědu, místo cíle - objekt "ROHANKA."

Novoroční výstup na Kozákov - 1. 1. 2018

Dalším tradičním turistickým pochodem v Libereckém kraji je výstup na Kozákov. Již 40. ročník zve každého, kdo se chce po silvestrovském veselí nadýchat čerstvého vzduchu a vkročit do nového roku aktivně. Pochod je pořádán jako hvězdicový, to znamená individuální start a trasa, program v cíli je připraven od 15 hodin na vrchu Kozákov. V případě dobrých sněhových podmínek bude připravena lyžařská trasa v délce 10 km.

Královéhradecký kraj

Novoroční čtyřlístek 2018 - 1. 1. 2018

Tradiční novoroční vycházka do okolí Nového Města vás zavede do Sendraže. Na programu je 8kilometrová vycházka, cestou bude zajištěn vstup na rozhlednu Varta. Startuje se ve 13 hodin na autobusovém nádraží Na Rychtě v Nové Městě, cílem je společné posezení u hasičů v Sendraži a dobročinná sbírka Novoroční čtyřlístek.

Vysočina

Výstup na Javořici s Vlastou Javořickou "Za Studenský knoflík" - 31. 12. 2017

KČT Telč pořádá 20. ročník silvestrovského výstupu na nejvyšší vrchol Vysočiny – Javořice (837 m n. m.). Trasu si můžete zvolit libovolně, vyrazit můžete po značených stezkách například z Telče, Studené, Mrákotína, Řásné, Světlé či z Jihlávky. Společným cílem (12 – 15 hod.) je vrchol Javořice, kde bude zahájen ve 12:30 slavnostní program a možnost občerstvení.

Silvestr na Chrudimce - 30. 12. 2017

Přivítejte konec roku a přidejte se k pochodu k pramenu řeky Chrudimky. Vyrazit můžete například z Hlinska, cílem je pramen Chrudimky u obce Paseky u Chlumětína. Pěší trasy 2 – 20 km, cykloturistika 10 – 20 km, lyžařská turistika 10 – 20 km, hipoturistika 10 km. V cíli bude možnost opékání špekáčků.

Jihomoravský kraj

Novoroční výstup na Babí lom – Novoroční čtyřlístek - 1. 1. 2018

Hvězdicový pochod – trasu si můžete zvolit libovolně, vyrazit můžete po značených stezkách například z Brna, Kuřimi, Lelekovic či Adamova. Cílem pochodu je nejvyšší vrchol Babího lomu (není běžně přístupný veřejnosti), kde bude připraven lanový park pro děti. V sedle pod vrcholem bude probíhat dobročinná sbírka - prodej Novoročních čtyřlístků. Součástí Babího lomu je rozhledna, která se nachází na hřebenové červené turistické značce.

Moravskoslezský kraj

Novoroční výstup na Praděd a Šelenburk - 1. 1. 2018

KČT Krnov vás zve na dva Novoroční výstupy – tradiční náročnější výstup na Praděd a pro méně zdatné je připraven výstup z Krnova na zříceninu hradu Šelenburk. V obou cílových místech (od 14 hod.) je připraven pamětní list a možnost zakoupení odznaku Novoroční čtyřlístek.

Novoroční výstup na haldu Ema - 1. 1. 2018

Vydejte se na nejvyšší bod Ostravy – ostravský Mount Everest! Vrchol haldy Ema je místní raritou - halda uvnitř hoří, k povrchu doutná a vystupuje z ní pára. Trasu si můžete zvolit dle vlastního uvážení, v cíli (od 9 do 13 hodin) každý účastník obdrží diplom, odznak z akce a Novoroční čtyřlístek.

Zlínský kraj

Za Novoročním čtyřlístkem na Tlustou horu - 1. 1. 2018

Vydejte se s Klubem českých turistů, odbor Zlín na Tlustou horu. Akce má komorního ducha, účastní se jí přibližně 80 výletníků, což však neznamená, že by nestála za pozornost.

Naopak – cílem (14 – 16 hod.) je původní letecký maják, který byl postaven na základech prvorepublikové rozhledny. Dnes je objekt v majetku radiokomunikací a v první den nového roku bude zpřístupněný. Vzhledem k říjnové větrné kalamitě je možné použít pouze zpevněnou cestu od zastávky MHD Maják – točna.

Reklama

Výběr článků

Načítám