Hlavní obsah

Take Me to Church zazní v Karlíně. Poprvé přijede Hozier

Novinky, Stanislav Dvořák

Výrazný hit Take Me to Church, pop s téměř gospelovou atmosférou, přiváží do pražského Fora Karlín irský hudebník a zpěvák Hozier. Jeho první koncert v Praze se koná 27. srpna.

Foto: Colours of Ostrava

Hozier

Článek

Hozier přiveze českým příznivcům i nové studiové album Wasteland, Baby!, které vyjde 1. března.

Slavná píseň Take Me to Church byla původně namířena proti katolické církvi v Irsku, videoklip se ale vyjadřuje obecně k problémům homosexuálů, třeba i v Rusku. V každém případě šlo o obrovský globální hit, který zajistil Hozierovi nominaci na Grammy a vydání alba téměř všude na světě. Jeho debut z roku 2014 se v mnoha zemích se dostalo do Top 10.

„Sociální angažovanost Hoziera, celým jménem Andrew Hozier-Byrne, dokládá i loňský singl již z nového alba nazvaný Nina Cried Power, který představuje poctu protestním písním hnutí za lidská práva. Píseň se zpěvačkou Mavis Staples se dostala i na seznam oblíbených skladeb roku 2018 bývalého prezidenta Baracka Obamy. Na nové desce Wasteland, Baby! se objeví čtrnáct písní včetně tohoto singlu a dalšího nazvaného Movement, v jehož videoklipu tančí slavný ukrajinský tanečník Sergej Polunin,“ upozornil za pořadatele Jiří Sedlák.

Koncert uvádí Colours Selection. Pro zájemce, kteří si předobjednají nové album, budou vstupenky v ceně 890 Kč v prodeji od 20. února, pro celou veřejnost pak od 22. února v 10.00 v sítích GoOut, Ticketportal a Ticketmaster.

Reklama

Výběr článků

Načítám