Hlavní obsah

Světový pohár ve sportovní gymnastice můžů a žen v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Od středy se sjíždějí gymnasté a gymnastky z celého světa na 5. ročník Světového poháru ve sportovní gymnastice mužů a žen do ČEZ Arény v Ostravě. Trénink probíhal ve čtvrtek od 9 do 19 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Grand PRIX Ostrava 2012 ve sportovní gymnastice mužů a žen. ČEZ Aréna 22.11.2012

Článek

Grand Prix Ostrava 2012 v gymnastice mužů a žen se koná v pátek 23. listopadu a v sobotu 24. listopadu v ČEZ Aréně v Ostravě.

"Je pravděpodobné, že tento pátý ročník bude nejvíce a nejlépe obsazeným Světovým pohárem v České republice. Tento závod je již osmým podnikem světového poháru ve sportovní gymnastice mužů a žen. V Ostravě se prezentovalo 75 mužů a 40 žen z 33 zemí světa," informoval přítomné ředitel závodu Roman Slavík a dodal: "Závodu se zúčastňuje také olympijský vítěz na kruzích z Londýna 2012 Artur Zanetti z Brazílie. Českou republiku budou reprezentovat v kategorii mužů Marin Konečný, Jiří Bomer, Jiří Veselý a P. Bráblík. Z žen bude soutěžit účastnice olympijských her v Londýně 2012 Kristýna Pálešová, Jana Šikulová, Nika Jáňová a Petra Hedvábná."

V pátek 23. listopadu 2012 bude dopolední kvalifikační program začínat v 10 hodin. Muži budou cvičit v prostných, na koni našíř a na kruzích, ženy pak v přeskoku a na bradlech. Odpoledne od 15 hodin budou muži soutěžit v přeskoku, na bradlech a hrazdě zatímco ženy na kladině a v prostných.

V sobotu 24. listopadu bude finále na jednotlivých nářadích. Po závodech budou nejprve vyhlášeni nejlepší na jednotlivých nářadích ze závodu v Ostravě. Pak budou vyhlášeni nejlepší v součtu bodů po osmi závodech Světového poháru na jednotlivých nářadích za rok 2012. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám