Hlavní obsah

Série Most! a Zkáza Dejvického divadla nabídnou chytrý nekorektní humor

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká televize má na příští rok bohatou nabídku seriálů a filmů. Nejdrsnější humor přijde ze severočeského Mostu, kde stejnojmenný seriál točil Jan Prušinovský, vtip nechybí ani sérii Zkáza Dejvického divadla režiséra Miroslava Krobota. Vrátí se i Detektivové od Nejsvětější Trojice.

Foto: Česká televize

V Mostě je živo.

Článek

Série Most! podle scénáře Petra Kolečka nešetří nekorektním humorem, praštěnými postavami a ostrými dialogy. Hrdinou série je Luďa, hospodský chytrolín a buran, kterému krachuje pracovní i osobní život. Nemá moc rád Romy, přestože s jedním kamarádí, a rozhodně nehodlá trpět žádné homosexuály.

Mostečtí podle herce Martina Hoffmana neměli se seriálem žádný problém. „Byli veselí a tleskali,“ tvrdí protagonista seriálu. „Postava není úplně kladná, ale chtěl jsem mu dát šanci. On nezačíná dobře, ale ke konci osmého dílu ho divák zrehabilituje.“

Zkáza Dejvického divadla je nový seriál Miroslava Krobota. Vedení slavného divadla je vystaveno existenční zkoušce, když musí získat peníze na provoz a neslevit z kvality.

Foto: Česká televize

Zkáza Dejvického divadla

„Série má charakter pohledu pod pokličku. Velmi rádi si uděláme legraci sami ze sebe, protože to je jedna z možností, jak čelit skutečné krizi divadla, oddálit jeho zkostnatění a zamezit tvorbě z podstaty,“ řekl Krobot.

Cyklus Detektivové od Nejsvětější Trojice na jaře skončí dvěma minisériemi. Vodníka natočil Viktor Tauš podle scénáře Petra Jarchovského. Posledním dobrodružstvím vyšetřovatelky Marie Výrové budou Živé terče, které režíruje Jan Hřebejk.

Tři nové detektivky podle předlohy Hany Proškové se jmenují Případ dvou sester, Případ dvou básníků a Případ dvou manželek. Hlavních rolí se ujali Viktor Preiss a David Matásek. Pokračuje také seriál Rapl s Hynkem Čermákem, který se přesunul z Krušných hor dolů do Ústí nad Labem.

Úplnou novinkou bude talk show Václava Kopty nazvaná prostě Kopta show, kde herec v každém díle přivítá tři osobnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám