Hlavní obsah

Senátor Kubera se bude znovu ženit. Může za to prudké tenisové podání

Novinky, Renáta Bohuslavová

Politický matador ODS, dlouholetý teplický primátor a současný senátor Jaroslav Kubera se po padesáti letech chystá znovu ženit. S Věrou Kuberovou, se kterou je již 50 let, si řeknou své druhé ano 15. září v Teplicích. Důvodem k obnovení manželství je podle Kubery jeho prudké podání, při němž ztratil prsten.

Svatbení oznámení senátora Jaroslava Kubery (ODS)

Článek

„Na tenise mně říkají bum bum Becker (Boris Becker - bývalý německý tenista - pozn. red.) a jednou jsem dal tak prudké podání, že snubní prstýnek sice skončil na kurtu, ale přes veškerou snahu jsme ho nenašli,” zdůvodnil Novinkám s nadsázkou Kubera, proč se s manželkou rozhodli znovu vzít.

Foto: Milan Malíček, Právo

Senátor a teplický primátor Jaroslav Kubera (ODS)

„Rozhodli jsme se, že si koupíme nové snubní prstýnky, které stály přesně desetkrát tolik než ty první, ale to tak asi odpovídá dnešním cenám,” pokračoval Kubera, jenž je ve vedení města Teplice už 24 let a letos kandiduje znovu, ač před čtyřmi lety avizoval, že už je to naposled.

Kubera chce opět pomoci ODS v Teplicích

„Změnila to jediná věc, že chci pomoct ODS. Beze mě by měla třeba o dvě procenta míň, což může být rozhodující,” vysvětlil Kubera a dodal, že klíčové pro něj ale zůstává křeslo v Senátu.

„Na městě je člověk spíše spotřebitel té šílené legislativy, kdežto v Senátu je svým způsobem tvůrcem a může účinněji bojovat,” doplnil.

Na volby i svatbu po padesáti letech se podle svých slov těší. „Padesát let je krásná doba. Svoji ženu jsem si vybral podle její maminky, která byla naprosto úžasná, protože jsem si kdysi jako patnáctiletý přečetl, že chceš-li se oženit, podívej se na svoji budoucí tchyni,” řekl Kubera s tím, že svatba, která se bude konat tuto sobotu, bude jen v rodinném kruhu.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Senátor Jaroslav Kubera (ODS) se netají tím, že je náruživý kuřák.

Jaroslav Kubera je na komunální úrovni oblíbeným politikem, a to i navzdory svým mnohdy kontroverzním výrokům. V Senátu byl v posledním volebním období nejvíce vidět v souvislosti s tzv. protikuřáckým zákonem, kdy aktivně bojoval za jeho nepřijetí nebo alespoň zmírnění.

Reklama

Výběr článků

Načítám