Hlavní obsah

Rybáře na Slovensku pokousala medvědice. Zaútočila, když si šel v noci odskočit

Právo, ivi

Kus stehenního svalu vykousla medvědice rybáři na břehu Liptovské Mary, když si odskočil v noci ze stanu na malou potřebu. Server noviny.sk konstatoval, že zuby medvědice jen o kousek minuly tepnu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Parta kamarádů si vyjela o víkendu na ryby. Noc trávili v přírodě - k spánku se uložili do stanu. Peter (30) se v noci vzbudil a šel asi 40 metrů za stan na malou potřebu.

„Byl úplněk, tak jsem ani nerozsvítil baterku. Najednou jsem uslyšel funění. Rozběhl jsem se k vodě, ale bylo už pozdě,“ popsal Peter hrůzný zážitek.

Rybář se pravděpodobně dostal nevědomky mezi medvědici a její mláďata, které se přišly k vodě napít. Peter při útěku zakopl, upadl a medvědice se mu zakousla do nohy. Na jeho křik přiběhli i ostatní rybáři, ale medvědice už zmizela v křoví.

„Kamarádi zastavili krvácení. Protože se báli, aby se medvědice nevrátila, hodili pro jistotu do křoví dělobuch,“ konstatoval server.

Peter už podstoupil čtyři operace. Rána je velká 20krát 30 centimetrů, takže ho čeká i plastická operace. Muž původně plánoval, že na ryby pojede i s manželkou a tříletým synem, nakonec však vyrazil jen s kamarády, a tak byla rodina hrůzného zážitku ušetřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám