Hlavní obsah

Rožnovské Pivní lázně budují pro děti velký herní komplex

Novinky, Lukáš Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A co děti, mají si kde hrát? Otázku z kultovní české písně už si nebudou muset pokládat v Rožnově pod Radhoštěm. Místní pivní lázně totiž za částečné pomoci evropských peněz realizují projekt tzv. pohádkových dětských lázní. Hotovo by mělo být nejpozději na počátku příštího roku.

Foto: Lukáš Martinek
Článek

Rožnovské pivní lázně přišly s tímto nápadem na základě vlastních zkušeností. „Sám mám děti a vím, jak je složité je zabavit. Rožnov bohužel v tuto chvíli nic tak komplexního nenabízí. Zejména když je nehezké počasí, nemůžeme jít s dětmi do přírody. Velmi často slýcháváme od rodičů, že nechtějí, aby jejich děti vyrůstaly u tabletů, počítačů či nudící se, ale aktivní hrou, příkladem, který rozvíjí jejich osobnost,“ uvedl spolumajitel Pivních lázní Ing. Jaromír Beneš.

Pohádkové dětské lázně vzniknou v prostorách bývalých pivovarských sýpek. Děti se tak vyřádí i v případě nepříznivého počasí. „Prostor bývalých pivovarských sýpek bude rozdělen do tří částí. První zóna bude nadzemní vícepatrové hřiště se skluzavkami a trampolínami pro děti od 3 do 12 let. Druhá část bude pro děti věku od 1 do 3 let, kde bude bazén s míčky, domeček, skluzavka. Třetí zóna bude oddychová s dětskou kavárnou a prostor určený pro rodiče,“ říká Beneš s tím, že kromě interiérové herny jsou v plánu i jakési tematické místnosti, ve kterých si děti za asistence odborných lektorů budou moci vyzkoušet třeba pečení pizzy, práci se dřevem nebo hraní divadla či zpívání.

V případě příznivého počasí budou moci rodiny využít také venkovní hřiště. To nabídne řadu atrakcí a prvků, například trampolíny, dřevěný domeček, dětské hlavolamy, nafukovací hrad či ve spolupráci s rančem na Bučiskách jízdu na poníkovi. Součástí venkovní části bude i znovuobnovená Lázeňská stezka, která nabídne nové atrakce ve stylu logických a smyslových her.

„Myslíme si, že naše jedinečnost bude právě v propojení Rožnovských pivních a mořských lázní, jakožto ideálního prostoru pro relaxaci rodičů a prarodičů s pohádkovými dětskými lázněmi, které budou určeny těm nejmenším. Rodiče si pod pojmem oddech často představují, že se někdo stará o jejich děti a oni se mohou věnovat sobě. A to je přesně to, co bychom si také přáli. Nabídnout pohodu všem generacím,“ sdělil spolumajitel.

Pro bližší informace bude zájemcům i zvědavým sloužit web www.pohadkovelazne.cz, kde budou ty nejnovější informace z výstavby a plánů. Ten bude spuštěn symbolicky na Den dětí, tedy 1. června.

Kromě toho chtějí jít Pivní lázně i proti zažitým pravidlům ubytovacích resortů a své klienty vysílat za krásami Rožnova a směrovat je ke službám také jiných rožnovských firem cestovního ruchu.

„Proto jsme vytvořili webový prostor propojující všechny výhodné nabídky z oblasti cestovního ruchu na www.lazenskeslevy.cz, kde si každý může vybrat balíčky služeb ve spolupráci s různými firmami v rámci Rožnovska i Beskyd. A společně s Městským úřadem připravujeme speciální slevovou kartu pro návštěvníky Rožnova, jejímž cílem je propojit to nejlepší, co naše město nabízí,“ uzavřel Beneš.

Reklama

Výběr článků

Načítám