Hlavní obsah

Řidič jezdil po Praze se speciálně upravenou značkou, mizela na ní čísla

– Praha
Novinky, Jiří Forman, Aktu.cz

Policisté v neděli po druhé hodině ráno zastavili v Praze dodávku Mercedes, u které si všimli, že má při nasvícení skrytá dvě čísla na registrační značce. Za volantem seděl Moldavan, kterému hlídka značku odebrala a zakázala pokračovat v jízdě.

Řidič měl speciálně upravenou SPZVideo: aktu.cz

 
Článek

Hlídka zastavila dodávku v ulici Národní. Moldavan, který podle svých slov občas jezdí pro turisty na letiště, o nečitelné registrační značce údajně nevěděl. Auto je prý psané na bratra.

Značka byla speciálně upravena tak, aby při určitém úhlu nasvícení nebyly vidět dvě číslice. Tím pádem jde o špatně čitelnou registrační značku. V takovém případě policie může značku zabavit jako důkaz pro přestupkové řízení a řidiči zakázat další jízdu. A tak se i stalo.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Registrační značka byla speciálně upravena tak, aby některá čísla mizela.

Cizinec byl hodně překvapený, když mu policistka řekla, že má značku sundat a že bez ní nemůže pokračovat v jízdě. Hlídka pak značku zabavila pro správní řízení. Tím to ale nekončí. Ve správním řízení pak řidiči může být na základě jízdy s neplatnou či nečitelnou registrační značkou odebrán řidičský průkaz.

Zatím není jasné, jakým způsobem někdo značku pozměnil. Na českém trhu se v minulosti objevily fólie, které měly podobný efekt. Na české rychlostní radary ale nefungovaly. Nepoužívají totiž při focení silný záblesk světla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám