Hlavní obsah

Restaurace v Novém Veselí dostane kvůli Zemanovi název U Prezidenta

Nové Veselí na Žďársku, kde má léta chalupu prezident Miloš Zeman, bude mít od soboty restauraci U Prezidenta. Nové jméno dostane Dům U Bílé růže, v němž Zemanovi příznivci v lednu oslavovali jeho volební výhru. Na sobotní slavnost byl pozván i prezident, který by měl do 6. srpna ve Veselí trávit dovolenou, ale zatím není jisté, zda přijde. Ve čtvrtek to oznámila vedoucí restaurace Veronika Klimešová.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Volební banner Miloše Zemana u jeho oblíbené restaurace v Novém Veselí na Žďársku.

Článek

„Pozvání dostal telefonicky. Teď budeme usilovat o to, abychom mu mohli předat oficiální písemnou pozvánku,“ upřesnila Klimešová.

Myšlenka na přejmenování restaurace se zrodila při prezidentských volbách. „Jeden štamgast mi říkal: Až Miloše Zemana zvolí, tak to přejmenuj na restauraci U Prezidenta,“ zavzpomínala.

Nápad zesílil 26. ledna, kdy se v restauraci kvůli oslavám Zemanova vítězství sešly desítky jeho příznivců. Nápad se mezi hosty postupně ujal natolik, že se provozovatelé nyní rozhodli tento krok uskutečnit.

Sobotní slavnost bude zahájena v 16 hod. programem pro děti. O dvě hodiny později začne program pro dospělé hosty, jehož součástí bude přejmenování restaurace. Oslavy ukončí kolem 22. hod. ohňostroj.

Prezident podle mluvčí Hany Burianové nedávno podstoupil plánovanou operaci zubů. Odpočívat bude do 6. srpna, o den později již bude úřadovat. Ve středu 7. srpna začne schůze Sněmovny, na níž budou poslanci jednat o důvěře pro úřednickou vládu Jiřího Rusnoka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám