Hlavní obsah

Podívejte se na strhující video Dreamlineru za letu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přímo v oblacích je natočeno video, které zachycuje Boeing 787 Dreamliner. Aerolinkám Air France ho vytvořila společnost Airborne Films a jedná se o mimořádně povedený počin. Jedno z největších letadel současnosti se na záznamu prohání nad jižní Francií.

BEZ KOMENTÁŘE: Boeing 787 Dreamliner v oblacíchVideo: Air France

 
Článek

Natáčení videa bylo poměrně komplikované. Dopravního obra zaznamenávaly kamery z jednomotorového stroje Socata TBM s tím, že jedna z kamer byla uchycena na křídle, píše server Avgeekery. Musela se uskutečnit také celá řada testů, aby se zjistilo, zda natáčení nebude mít vliv na bezpečnost letu.

Přestože se finální video zdá být poměrně prosté a jednoduché, jeho natáčení bylo přesným opakem. Každý úhel byl předem naplánovaný podle scénáře, posádky obou letadel spolu neustále komunikovaly a muselo se myslet i na případné technické problémy. Tyto zákulisní informace odhaluje malý „film o filmu“, který přípravu i realizaci celého natáčení přibližuje.

Server Flightradar24 zveřejnil i trasu letu, na níž se natáčelo. Letadla vyrážela z Paříže směrem na jihofrancouzské pobřeží v okolí Marseille. Snad i díky tomu posádkám přálo počasí. Dreamliner se prohání mezi mraky, zatímco se pod ním otevírá krajina zelených kopců a polí.

Reklama

Výběr článků

Načítám