Hlavní obsah

Pod hraniční zdí se do USA podhrabaly téměř čtyři stovky migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Spojených států se z Mexika pod hraniční zdí podhrabalo 376 žadatelů o azyl, z nichž skoro 200 byli dospívající a děti. Americký Úřad celní a hraniční ochrany (CBP) poznamenal, že to byla největší skupina migrantů, která se kdy do Spojených států dostala tunelem, uvedla televize ABC News.

Foto: Jose Luis Gonzalez, Reuters

Na části hranice USA s Mexikem je plot. Ilustrační foto

Článek

Migranti hraniční zeď nedaleko arizonského San Luis překonali v pondělí, následně se pěšky vydali k pohraniční hlídce. Převáděči pohraniční zeď podkopali na sedmi místech, tunely byly úzké jen několik desítek centimetrů.

Oblast je jen řídce obydlená a zeď, která hranici chrání, je vysoká zhruba 3,6 metru. Úsek měří asi 42 kilometrů a střeží ho trojice pohraničníků, uvedla ABC News.

Šéf úseku Anthony Porvaznik zákrok okomentoval tím, že nikdy během své 30leté kariéry u pohraničníků nezajišťoval takto početnou skupinu migrantů. Dodal, že administrativní záležitosti související se zaevidováním žadatelů o azyl si vyžádaly několik hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám