Hlavní obsah

Pearl Jam v Praze nebudou, přesto na ně server vesele prodává vstupenky

Právo, Jaroslav Špulák

V úterý se na některých českých a slovenských internetových stránkách objevila informace o tom, že slavná americká kapela Pearl Jam přijede 27. června 2016 do Prahy. Nizozemský server onlineticketshop.cz na vystoupení dokonce začal prodávat vstupenky v hodnotě dva až tři tisíce korun. Ve skutečnosti se ale žádný takový koncert v Praze nechystá.

Foto: onlineticketshop.cz

Podvodný e-shop nabízí vstupenky na pražský koncert americké kapely Pearl Jam, která ale do ČR vůbec nemíří.

Článek

Informace o uvedené akci pochází přímo z portálu onlineticketshop.cz, kterému se ji podařilo rozšířit mezi některá média a na sociálních sítích. Pearl Jam je přitom kapela, která má v České republice řadu fanoušků, kteří se pochopitelně začali po vstupenkách shánět. Uspět mohli pouze na zmíněném serveru, který navíc již ve středu hlásil, že do některých sektorů zbývá už jen několik posledních lístků.

Koncert Pearl Jam v Praze v uvedeném termínu ale není v plánu. Žádný oficiální zdroj, včetně webu skupiny Pearl Jam či webových stránek pořadatelů koncertů v České republice, jeho konání nehlásí. Je tedy zřejmé, že jde o podvod.

Kapela se k nám nechystá

V minulosti pořádala koncerty skupiny Pearl Jam v Praze česká pobočka agentury Live Nation. „Akci Pearl Jam neorganizujeme, kapela Pearl Jam se dle nejnovějších informací do České republiky ani nechystá. Prodej těchto vstupenek na koncert, který se zatím ani neorganizuje, je výhradně věcí společnosti onlineticketshop.cz, se kterou naše firma nespolupracuje a nemá s ní nic společného,” stojí v prohlášení Live Nation.

„V tomto případě jde pravděpodobně o podvod onlineticketshop.cz a bohužel také omyl fanoušků. Od tohoto prodeje se plně distancujeme,“ uvedla agentura.

Foto: onlineticketshop.cz

Na podvodných stránkách funguje běžný on-line prodej, zájemci tak mohou utratit peníze za vstupenky na vymyšlené koncerty.

Všeobecně platí, že konání koncertů oznamují pořadatelské agentury prostřednictvím svých webových stránek, sociálních sítí a médií. Konání koncertu Pearl Jam 27. června 2016 v Praze zatím žádná agentura takto neoznámila.

Ze společnosti onlineticketshop.cz na dotaz Práva ohledně prodeje vstupenek na koncert Pearl Jam dosud nikdo nereagoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám