Hlavní obsah

Ostravská tělovýchovná unie předávala vyznamenání dobrovolníkům

Novinky, Josef Zajíc

V Ostravě se 12. června v Clarion Congress Hotelu Ostrava uskutečnilo slavnostní předání medailí, čestných odznaků České unie sportu a čestných uznání České tělovýchovné unie. Dále Ostravská tělovýchovná unie poděkovala rozhodčím, trenérům a organizačním pracovníkům v oblasti sportu.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 12.6.2018 Vyznamenání České unie sportu dobrovolníkům v Ostravě. Zbyněk Bajger. Předává Rostislav Neuvirt, předseda OTU

Článek

Slavnostní předávání vyznamenání dobrovolníkům v oblasti sportu se konalo v předvečer konání 57. Zlaté tretry Ostrava v Clarion Congress Hotelu Ostrava.

V 15 hodin se ujal slova moderátor slavnostního aktu Boris Neuwirt, člen Klubu plaveckých sportů Ostrava, který představil zástupce České unie sportu, Ostravské tělovýchovné unie a Magistrátu města Ostravy.

Medaile, odznaky, čestné uznání a poděkování předávali Rostislav Neurvirt, předseda tělovýchovné unie Ostrava, Martin Bednář, místopředseda Ostravské tělovýchovné unie, starosta městského obvodu Ostrava-Jih a člen výboru pro tělovýchovu a sport zastupitelstva Moravskoslezského kraje, a Vladimír Stuchlý, člen komise rady Statutárního města Ostrava.

Výkonný výbor České unie sportu (ČUS) na návrh Ostravské tělovýchovné unie (OTU) udělil Medaili za celoživotní práci a výjimečný přínos pro rozvoj sportu :

Alžbětě Cieslarové u příležitosti jejího životního jubilea 100 let. Jubilantka je spoluzakladatelka golfu na Ostravsku, dvojnásobnou mistryní republiky, která se dosud živě zajímá o sportovní dění. Ocenění jí bylo předáno v zastoupení.

Zbyňku Bajgarovi, úspěšnému hráči a trenérovi TJ NHKG Ostrava, nyní TJ Ostrava, který vychoval celou řadu extraligových hráčů a reprezentantů ČR ve stolním tenise.

Čestný odznak ČUS za významný a výjimečný přínos k rozvoji sportu byl udělen: Františku Černíkovi, Josefu Drozdekovi, Vlastě Gavendové, Zdeňku Hrbáčovi, Vilému Kotalovi, Dáši Novákové, Oldřichu Zvolánkovi.

Čestné uznání za významný a výjimečný přínos k rozvoji sportu byl udělen: Daně Budínské, Marii Hrachové, Josefu Chomovi, Vitězslavu Máchovi, Taťáně Kocembové - Netolíčkové, Jarmile Pinkové, Jiřímu Sedláčkovi, Růženě Slazykové, Mileně Široké, Zdeňce Štybarové, Oldřichu Zelinovi, Jiřímu Zezulkovi.

Výkonný výbor Ostravské tělovýchovné unie udělil Poděkování: Zdeňku Holešovi, Stanislavu Homolovi, Divišovi Koblihovi, Pavle Neuwirtové, Miroslavu Pěchovi, Karlu Prašivkovi, Daliboru Ratajovi, Růženě Tiché, Františku Žídkovi.

Na závěr důstojného a slavnostního předávaní ocenění poděkoval Vladimír Stuchlý, člen komise Rady Statutárního města Ostrava, všem oceněným za jejich potřebnou a kvalitní práci v oblasti sportu a tělovýchovy, především v práci s mladými sportovci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám