Hlavní obsah

Neznámý kupec získal vše k výrobě vozu Aston Martin Vanquish. Zaplatil 586 miliónů

Britský Aston Martin prodal nákresy i nástroje k výrobě modelu Vanquish, který ještě zkraje letoška vyráběl sám. Kdo se stal šťastným kupcem, není známo, ale spekuluje se o tuningové firmě.

Foto: Aston Martin 2x

Aston Martin Vanquish S Ultimate

Článek

Předtím, než automobilka Aston Martin letos v říjnu vstoupila se svými akciemi na veřejné trhy, vydala několikasetstránkový dokument, který měl investory navnadit. A mimo mnoha jiného se tam mohli dozvědět, že během června letošního roku obdržela 20 miliónů liber, tedy asi 586 miliónů korun.

Dostala je za veškeré nákresy a vybavení pro výrobu modelu Vanquish a za osmnáctiměsíční služby dceřiné firmy Aston Martin Consulting. Ta nabízí poradenství společnostem, které chtějí své portfolio učinit luxusnější.

Foto: Aston Martin

Aston Martin Vanquish S Ultimate

Otázka, kterou si kladou všichni, tedy kdo si Vanquish koupil, však zatím nemá odpověď. Podle webu Automotive News je pravděpodobným kupcem luxusní tuningová firma, která by mohla svou nabídku rozšířit o vlastní, tedy „vlastní” auto. Například Mansory nebo Ares Design.

Jméno Vanquish posledně nesl grand tourer - co taky u astonu jiného - s atmosférickým dvanáctiválcem o výkonu 603 koní a 630 N.m, vyráběný od roku 2012 do letoška, kdy ho nahradil model DBS Superleggera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám