Hlavní obsah

Nejlepší dieta? Rozchod

Zatímco manželství znamená pro ženy přibírání na váze a pro muže hubnutí, po rozchodu je tomu přesně naopak. Muži se většinou zakulatí a ženy naopak kila shodí. Potvrzuje to nový britský průzkum. Ženy po rozchodu zhubnou až šest kilo.

Foto: Profimedia.cz

Emocionální otřes způsobený rozchodem většinou negativně ovlivní apetit. Ilustrační foto

Článek

Podle průzkumu citovaného na stránkách deníku Daily Express zhubne žena po zániku dlouhodobého vztahu v průměru dvě kila. Když si ale do roka od rozchodu nenajde nového partnera, zhubne kilogramů až šest.

„Emocionální otřes způsobený rozchodem většinou negativně ovlivní apetit,“ potvrdilo šestačtyřicet procent z tisíce dotázaných klientů společnosti Forza Supplements vyrábějící produkty na hubnutí.

Ženy po rozchodu mnohdy hubnou záměrně. Výzkumy totiž dokazují, že v dlouhodobém vztahu či manželství žena přibere. A to jaksi většinou nelichotí jejímu vzhledu. Když o partnera přijde, začne se o sebe více starat a snaží se zhubnout. Hubeněji chce po rozchodu vypadat téměř osm z deseti dotázaných.

„Sedmačtyřicet procent žen po rozchodu začne aktivně hubnout a cvičit, aby vypadalo atraktivněji,“ píše britský deník. Ženy, které vyvolají rozchod, většinou hubnou už předtím. Podle expertů na vztahy je to proto, že zatímco muži jsou spontánní a rozchod dlouho dopředu neřeší, ženy ho plánují někdy i celé měsíce. To, že začne partnerka hubnout, tak může – ale nemusí – být pro muže varováním, že vztah začíná vážně skřípat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám