Hlavní obsah

Nejkrásnější přírodní koupaliště na světě? Mají ho na Samoi

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Často se o něm říká, že je nejkrásnějším přírodním koupalištěm světa. Stačí jeden pohled na oceánský příkop To Sua na Samoi a pochopíte proč. Působivá jáma s vodou, v níž se mísí odstíny temně i světle tyrkysové, je obklopena bujnou vegetací a nad hladinu lze sestoupit jen po žebříku. A dá se tudy proplavat až do moře.

Foto: Profimedia.cz

Jáma vede skrze jeskyni rovnou do moře.

Článek

O tom, že je příkop určen ke koupání, svědčí už samotný název. To Sua totiž doslovně znamená velká jáma na koupání. Voda v ní je tak čistá a průzračná, že lze vidět až na samé dno. Příkop hluboký až 30 metrů je napájen vodou z moře, která protéká skrze jeskyni — tou lze ostatně i proplavat, ačkoli to se doporučuje jen zkušeným potápěčům.

Foto: Profimedia.cz

Turisté mohou do jámy sestoupit po žebříku.

Okolní vegetace, která na první pohled evokuje džungli, je ve skutečnosti pečlivě udržovanou tropickou zahradou. Samotná jáma je ale skutečně ryze přírodní a jediným zásahem je žebřík, který vede na malou plošinu nad hladinou, z níž lze do vody seskočit.

Foto: Profimedia.cz

O tom, že je Samoa exotickým rájem nemůže být pochyb.

To Sua se nachází na samojském ostrově Upolu a není zdaleka jediným přírodním lákadlem exotické země. Tím jsou i bílé pláže lemující pobřeží nebo národní park O Le Pupu-Pue s vodopády a malými útesy. Na Upolu se nachází také hlavní město Apia, v němž je významnou památkou evropsky vypadající katedrála Neposkvrněného početí Panny Marie.

Foto: Profimedia.cz

Katedrála v hlavním městě Samoi má evropský nádech.

Neposkvrněná je ale celá Samoa, což není vzhledem k její odlehlosti nic překvapivého. Malý polynéský stát leží jen nedaleko od mezinárodní datové hranice a jeho nejbližšími sousedy jsou Americká Samoa, Tonga nebo Fidži, které je ovšem vzdáleno už přes 1000 kilometrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám