Hlavní obsah

NEC koupí největší dánskou IT firmu KMD. Zaplatí za ni 27,7 miliardy korun

Tokio

Japonská společnost NEC koupí za zhruba osm miliard dánských korun (27,7 miliardy Kč) největší dánskou firmu z oblasti informační technologie KMD. NEC se snaží přesunout svůj zájem z hardwaru na software a služby, protože ztrácí v boji s asijskými konkurenty ve výrobě polovodičů, osobních počítačů a chytrých telefonů, uvedla agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Logo společnosti NEC

Článek

Akvizice posílí podnikání společnosti NEC v oblasti bezpečnosti, kterou si firma stanovila ve střednědobém podnikatelském plánu jako hlavní zdroj růstu. NEC uvedla, že aktivity KMD jsou v souladu s jejím programem pro bezpečnější města, v jehož rámci poskytuje IT služby a který mohou využívat vlády k prevenci kriminality, řízení veřejné dopravy a dalších veřejných služeb.

NEC kupuje dánskou KMD od soukromé investiční společnosti Advent International. Akvizice by měla být uzavřena do konce února příštího roku, uvedla japonská firma v tiskové zprávě.

KMD poskytuje software a IT služby převážně v Dánsku, mezi její zákazníky patří také centrální vláda a místní samosprávy. Firma ale nabízí i software podporující v Dánsku digitalizaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám