Hlavní obsah

Kühňata uvedou světovou premiéru oratoria Miloše Boka

Právo, rh

Kühnův dětský sbor má před sebou nabitý půlroční program. Již ve středu večer účinkují děti ve světové premiéře třetí části oratorní trilogie Miloše Boka Apokalypsa v Kamenické Stráni. Dílo sbor uvede v pražském Rudolfinu spolu s Českou filharmonií pod taktovkou Manfreda Honecka. Koncert bude opakován 10. a 11. března.

Foto: Karel Šuster

Kühnův dětský sbor čeká náročná sezóna.

Článek

Ve stejném měsíci se pak představí Kühňata v Plzni celovečerním dílem Bohuslava Martinů Špalíček s Plzeňskou filharmonií. Vystoupí také na dvou edukativních koncertech s PKF – Prague Philharmonia. Po Praze a Plzni se pak na renomované sborové těleso může těšit i brněnské publikum, kdy zazní Martinů Špalíček tentokrát společně s brněnským dětským sborem Kantiléna a Filharmonií Brno.

Po krátkém oddechu si pak Kühňata odskočí od klasické hudby k filmu: v pražské O2 areně je čeká živé provedení hudby k hollywoodskému blockbusteru Pán prstenů, se kterým se podívají i do Bratislavy. A pak už je čeká účinkování na festivalu Smetanova Litomyšl po boku Symfonického orchestru Českého rozhlasu a koncert s orchestrem FOK v pražském Obecním domě.

Příliš si neodpočinou ani o prázdninách, kdy vystoupí na dvou festivalech: Prague Proms společně s ČNSO a mezinárodním hudebním festivalu Český Krumlov po boku SOČR.

Kühňata tak mají před sebou opravdu náročnou sezóna, ale tento sbor s hluboko sahající tradicí od roku 1932 patří k nejvýznamnějším domácím hudebním tělesům s vysokou profesionalitou, oceňovanou i ve světě. Na koncertním turné předvedou po boku předních českých orchestrů obdivuhodnou šíři repertoáru – kromě světové oratorní premiéry to bude i celovečerní hudba k baletu, symfonii, kantáta, úryvky z oper či filmová hudba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám