Hlavní obsah

Osamocený tříletý chlapec jezdil v Brně trolejbusem, neznal příjmení ani adresu

Osamocený v trolejbuse v Brně jezdil tříletý chlapec, který nevěděl své příjmení ani ulici bydliště. V tiskové zprávě v neděli případ z posledních dní popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Tříletý chlapec jezdil sám trolejbusem a neznal příjmení ani adresu.Video: Policie ČR

 
Článek

Podle mluvčího strážníci nakonec našli chlapcovu rodinu, když s ním projížděli po zastávkách a on jednu z nich poznal, stejně jako později ulici a dům, odkud odešel. Mezitím dítě hledala teta, která ho dostala na starost, ale nevšimla si, že odešel z bytu. Městská policie předala případ sociálním pracovníkům.

Případ se stal v pátek, policie o něm ale informovala až nyní. Strážníky na chlapce upozornil řidič trolejbusu, protože byl jediný, kdo nevystoupil na poslední zastávce v Jírově ulici. „Citlivým a kamarádským přístupem rozmluvila chlapečka až vlídná strážnice. Jenomže znal pouze svoje křestní jméno. Nepamatoval si příjmení, jména rodičů ani ulici, kde bydlí. Říkal jenom, že je to daleko a že má tři roky,“ uvedl Ghanem.

Zastávku poznal po pěti kilometrech

Podle něj ztrátu dítěte nikdo nenahlásil. Strážníci proto vozili chlapce služebním autem a pomalu se vraceli po trase trolejbusového spoje. „Ujeli bezmála pět kilometrů, když chlapec poznal zastávku, kde nastoupil. To odpovídalo místu, kde ho ve voze poprvé postřehl řidič, který však nemohl tušit, že dítě nepatří k nikomu z cestujících,“ poznamenal mluvčí.

Hlídka pak s chlapcem procházela ulicemi, až ukázal na bytový dům, odkud odešel. „Jeden z nájemníků strážníkům otevřel vchodové dveře a ti hocha pobídli, aby nastoupil do výtahu a stiskl tlačítko. Automaticky se natáhl po jedné z číslic a společně potom vystoupili v dlouhé chodbě. Chlapec bez zaváhání dovedl hlídku ke správným dveřím, které po zazvonění otevřela jeho teta,“ uvedl Ghanem.

Žena podle něj dostala chlapce na starost od sestry. „Nevšimla si, že když oblékala svou malou dceru, její téměř čtyřletý synovec jí údajně nepozorovaně utekl z bytu. Intenzivně ho prý hledala venku, a právě se vrátila domů,“ řekl Ghanem.

Žena si v Brně spletla byty a konejšila cizí dítě

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám