Hlavní obsah

Korunku Miss Universe získala Filipínka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Titul Miss Universe roku 2018 získala 24letá Catriona Elisa Grayová z Filipín. Při vyvrcholení každoroční soutěže v pondělí v thajském Bangkoku předčila soupeřky z Venezuely a Jihoafrické republiky. Česká Miss Lea Šteflíčková nefigurovala mezi pěti zástupkyněmi Evropy ve finálové dvacítce žen.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Miss Universe vyhrála soutěžící z FilipínVideo: AP

 
Článek

O korunku pro Miss Universe bojovalo v letošním ročníku soutěže 94 krásek. Ty byly rozděleny do čtyř skupin podle regionů, přičemž za každý z nich postupovalo do užšího finále pět zástupkyň. Evropu v „top 20” reprezentovaly kandidátky z Polska, Maďarska, Belgie, Británie a Irska.

Loni odešla jako vítězka Demi-Leigh Nelová-Petersová z JAR a letos se dlouho schylovalo pro africkou zemi k obhajobě. Jihoafrická Miss Tamaryn Greenová se dostala do finální dvojice, porota sedmi žen ale prvenství přisoudila její soupeřce Grayové. Nová Miss Universe pochází z filipínské provincie Albay a je držitelkou magisterského titulu v hudební teorii.

Foto: Athit Perawongmetha, Reuters

Miss Universe Catriona Grayová

Letošní, 67. ročník světové soutěže se zapsal do historie nejen rekordním počtem účastnic, ale také tím, že se při něm poprvé představily i transgenderové modelky: Španělka Ángela Ponceová a Mongolka Belguun Bacuchová.

Foto: Narong Sangnak, ČTK/AP

Španělsko zastupovala transgenderová Angela Poncová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám