Hlavní obsah

Koncert pro Hladíka bude dvakrát. Přijdou Mišík, Prokop i Koller

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínka na legendárního českého kytaristu Radima Hladíka, která se koná 2. prosince v pražské Arše, se rychle vyprodala, a tak proběhne ještě druhý koncert ve stejný den od 16.00.

Foto: Brainzone

Radim Hladík

Článek

Na obou koncertech mají vystupovat David Koller, Vladimír Mišík, Michal Prokop, Luboš Andršt, Jaroslav Hutka nebo Hladíkovi spoluhráči z Matadors a původního Blue Effectu, namátkou Viktor Sodoma, Karel Kahovec nebo Jiří Kozel.

Na akci pokřtí i vzpomínkový box 4 CD s největšími hity legendárního kytaristy, s několika raritami a filmovou hudbou.

Foto: Pavla Hartmanová

Vladimír Mišík by teď rád vydal album s novými písněmi.

„Koncert jsme naplánovali k Radimovým nedožitým dvaasedmdesátinám. Během večera na něj zavzpomínají spoluhráči nebo kamarádi jako Jiří Stivín nebo Lešek Semelka. Také jsme pozvali Radimovy oblíbené kytaristy, kteří připomenou jam session legendárního pořadu Na Kloboučku,“ uvedla Hladíkova manželka Zlata.

Foto: Alan Pajer

Luboš Andršt

Vzpomínku obohatí i členové skupin Lucie a Chinaski Luboš Pospíšil, Jan Hrubý, Norbi Kovács nebo zpěvačky Alexandra Langošová z November 2nd či Iva Marešová. Základ doprovodné kapely bude tvořit rytmika Blue Effectu Vojtěch Říha, Vašek Zíma a klávesista Vít Beneš. Na kytary je doplní Roman Helcl z November 2nd nebo Adam Krofian z The Atavists.

Vstupenky na přidaný pražský koncert jsou v prodeji v divadle Archa nebo přes GoOut.

Reklama

Výběr článků

Načítám