Hlavní obsah

Karlovarský kraj vyhlásil Seniory roku 2018

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v letošním roce vyhlásil Karlovarský kraj anketu Senior roku. Veřejnost mohla nominovat jednotlivce z regionu ve věku šedesáti a více let, kteří jsou stále aktivní a zajímají se o dění kolem sebe, pomáhají druhým a předávají jim svou moudrost a zkušenosti.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

I v letošním roce vyhlásil Karlovarský kraj anketu Senior roku.

Článek

Titul Senior roku 2018 získali tři nominovaní, dalším pěti patří Cena hejtmanky Karlovarského kraje. Celkem přišlo do ankety 71 nominací pro 26 lidí.

Ceny seniorům předávala hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová a další členové vedení kraje během slavnostního ceremoniálu v Městském domě kultury v Sokolově.

„Naši pozornost a úctu si zaslouží úplně všichni senioři, kteří nás denně překvapují svou aktivitou a schopností udělat svět kolem sebe lepší. Starají se o vnoučata, pomáhají dospělým, věnují se řadě činností. Proto na ně nesmíme zapomínat a i tímto způsobem jim chceme poděkovat za to, co pro nás dělají,” vysvětlila.

Držitelé titulu Senior roku získali skleněný artefakt symbolizující logo Karlovarského kraje vyrobený sklárnou Moser, pamětní listy, dárkové koše či květiny. Ostatní ocenění převzali jubilejní sadu porcelánu Thun vyrobenou k 100. výročí Československa a rovněž pamětní listy, dárkové koše a květiny. Součástí akce se stal kulturní program s hudbou a tancem.

Seniorem roku byl vyhlášen MUDr. Ján Cabadaj, zakladatel Hospice Sv. Jiří v Chebu, který se zasloužil o rozvoj paliativní péče v Karlovarském kraji.

Oceněna byla také MUDr. Marie Micková, lékařka, garant pro rehabilitaci, která byla odbornou asistentkou 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze, pracovala jako vedoucí lékařka v lázeňském hotelu Hvězda Mariánské Lázně, kde má stále menší úvazek, kromě toho přednáší o lázeňství a jeho významu.

Posledním v řadě oceněných titulem Senior roku je Ing. Zdeněk Bašus, který se věnoval technice zpracování a technologii při výrobě porcelánu, řídil mimo jiné výrobu porcelánu v závodu v Nové Roli a zásadním způsobem přispěl k rozvoji tohoto odvětví v regionu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám