Hlavní obsah

Karel Gott je v nemocnici

Aktualizováno

Zpěvák Karel Gott byl hospitalizován v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) a zrušil svá vystoupení na nejbližší období. Bez dalších podrobností to uvedl na svém facebookovém účtu. Šestasedmdesátiletého zpěváka trápí srdeční arytmie, jak sám přiznal už v létě pro deník Blesk.

Foto: Právo - Petr Horník

Karel Gott

Článek

Přednosta Kardiocentra IKEM Jan Pirk  potvrdil v úterý televizi Nova, že se Gott léčí na jeho pracovišti. Další informace odmítl poskytnout s tím, že si to nepřeje zpěvákova manželka. Kardiologové z IKEM v létě kvůli arytmii doporučili devětatřicetinásobnému zlatému a českému slavíkovi zmírnit pracovní tempo.

Tisková mluvčí zpěváka Aneta Stolzová zveřejnila na jeho Facebooku jen velmi strohé prohlášení: „Bohužel vám musíme oznámit, že Karel Gott ruší svá vystoupení v nejbližším období. Velmi ho to mrzí, ale hospitalizace v nemocnici mu koncertování neumožní. Pan Gott se ke svému zdravotnímu stavu nechce veřejně vyjadřovat. Věří, že to pochopíte a obzvlášť žádá média o lidskost, shovívavost a slušnost.”

Kolik koncertů musel odvolat, nechtěla upřesnit. V úterý měl být na koncertě v Brně, kde Eva Pilarová slavila 55 let na hudební scéně. Hostem obdobného koncertu měl být ve čtvrtek v pražské Lucerně. V neděli měl naplánovaný koncert v Nymburku, další pak 14. listopadu na Svatomartinském plese na zámku Valtice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám