Hlavní obsah

Jsem v Praze! přesvědčoval brněnské strážníky muž klečící uprostřed křižovatky

– Brno

Brněnského strážníka v pátek dopoledne zaujal na kameře pohled na muže klečícího uprostřed rušné křižovatky. Vzhledem k tomu, že služebna městské policie je v bezprostřední blízkosti dané křižovatky, mohla hlídka okamžitě zasáhnout. Zjistila, že muž po požití piva Braník je skálopevně přesvědčen, že je v Praze-Braníku.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kamery ve služebně městské policie ukázaly, že uprostřed křižovatky ulic Dornych a Křenová klečí muž. Vzhledem k tomu, že křižovatka je v blízkosti služebny, mohli strážníci zasáhnout prakticky okamžitě a muže z rušné křižovatky odvést do bezpečí.

Čtyřicetiletý muž oblečený jen v tenkých plátěných kalhotách strážníkům oznámil, že mu je zima, ale další důvody svého konání už nezmínil. Nedokázal jim říct nejen datum nebo čas, ale ani místo, kde právě je. Strážníkům dokonce tvrdil, že je v Praze-Braníku, a přesto, že prý vlastní porsche, došel tam pěšky, protože má zadržený řidičský průkaz.

Strážníci přivolali sanitku a zároveň zjišťovali, zda požil alkohol. Muž se přiznal ke konzumaci PET lahve piva Braník, což potvrdila i dechová zkouška s výsledkem jedno promile.

Ještě předtím, než zdravotníci muže převezli do Psychiatrické nemocnice k dalšímu vyšetření, sdělil jim, že je amatérský astrolog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám