Hlavní obsah

Jak naladit stanice ČT Déčko a Art

Právo, jp

V sobotu spouští Česká televize dvě nové stanice vysílající na jedné frekvenci. Od rána do 20.00 hodin tam bude program pro děti (ČT: D, lidově Déčko) a od 20.00 hodin do zhruba dvou hodin v noci kulturní pořady (ČT ART).

Foto: www.ceskatelevize.cz

Logo nového dětského kanálu ČT :D

Článek

Dětská stanice navíc poskytne rodičům i dětským divákům bezpečný prostor v televizním vysílání. To znamená, že tam neuvidí nic, co by mohlo ohrozit jejich morální či psychický vývoj. Součástí odpovědného přístupu se totiž stane i označování pořadů, které jsou určeny především pro děti od osmi let, stejně jako přijetí Desatera dětské zpravodajské relace Zprávičky.

Foto: Česká televize

Logo ČT art

Jak si nové stanice naladíte? Vysílání je dostupné na Multiplexu 1a a na většině přijímačů s tunerem DVB-T proběhne doladění nové programové pozice automaticky. Pokud ne, je třeba vstoupit do ovládacího menu a v sekci nastavení (Settings) zvolit funkci ladění. Optimální je zvolit režim manuální ladění (Manual) a nastavit vyhledávání dle čísla kanálu v místě příjmu.

Na satelitu je možné Déčko a Art přijímat na stejné pozici jako všechny ostatní programy ČT (Astra 3B - 23,5 ° východně). Je dostupný také v kabelových rozvodech. Další informace najdete na www.ceskatelevize.cz.

Divákům, kteří budou mít s naladěním problémy, je připraveno pomoci Divácké centrum České televize na telefonu 261 136 113.

Reklama

Výběr článků

Načítám