Hlavní obsah

Dvojčata mají rozdílné otce, zjistil test DNA

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi vzácný případ zaznamenali lékaři ve Vietnamu. Jedné ženě se tam narodila dvojvaječná dvojčata, každé má však jiného otce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O případu informoval Le Ding Luong, prezident Vietnamské genetické asociace, kam přišel pár ze severu země, aby nechal dnes dvouletá dvojčata otestovat. Na rodiče totiž dlouho naléhali příbuzní, kterým bylo divné, že sourozenci vypadají tak rozdílně.

Testy potvrdily, že dvojčata samozřejmě mají stejnou matku, ale otce už mají dva. Luong odmítl uvést další detaily, protože má s rodiči dohodu o mlčenlivosti. Uvedl pouze, že se podle něj jedná o první takový zaznamenaný případ ve Vietnamu.

Státní tisková agentura VNS napsala, že rodina je z provincie Hoa Binh, a doplnila také detaily k odlišné podobě dvojčat – jedno prý má husté a vlnité vlasy, druhé pak řídké a rovné.

Ve světě se už ale ví o dalších. Například loni se během sporu v USA o výživné zjistilo, že domnělý otec dvojčat ve skutečnosti zplodil jen jedno z dětí. [celá zpráva]

Takováto situace může nastat, když má žena pohlavní styk se dvěma muži během jednoho ovulačního cyklu a do dělohy se uvolní dvě vajíčka, která jsou následně oplodněna dvěma různými muži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám