Hlavní obsah

Dagmar Zvěřinová

Foto: Štěrba Martin, Horázný Josef, ČTK
Článek

Dagmar Zvěřinová je někdejší starostka města Žďár nad Sázavou. V roce 2008 byla zvolena na kandidátce ČSSD do Senátu, kde působila do roku 2014. Od roku 2015 je členkou Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Narodila se roku 1953 v Moravském Krumlově. Po absolvování střední průmyslové školy stavební se přihlásila na Agronomickou fakultu Vysoké školy zemědělské v Brně, kde získala inženýrský titul. Později pracovala v projektové organizaci Keramoprojekt Brno a Okresním stavebním podniku Žďár nad Sázavou.

V polovině 90. let působila jako ředitelka služeb ve společnosti SATT a.s. Politickou kariéru začala v roce 1998, kdy byla zvolena za ČSSD místostarostkou Žďáru nad Sázavou, po volbách v roce 2010 se stala starostkou, později byla členkou zastupitelstva.

Ve volbách roku 2008 získala senátorský mandát, byla místopředsedkyní ústavně-právního výboru a Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova. Byla rovněž členkou Stálé delegace PČR do Euro-středomořského parlamentního shromáždění. V Senátu byla do roku 2014.

Od roku 2015 je členkou Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. V senátu již nepůsobí.

Články k tématu