Hlavní obsah

Chce vystoupit z EU a neumí ani vystoupit z auta, posmívají se Mayové

Berlín

Britskou premiérku Theresu Mayovou při příjezdu na důležité jednání o brexitu v Berlíně stihla patálie. Když její limuzína zastavila u červeného koberce, na němž na ni čekala spolková kancléřka Angela Merkelová, zůstala zavřená v autě. Neposlušné dveře pomohl otevřít až člen ochranky. A na incidentu si smlsla média i britská opozice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Premiérce Mayové se zasekly dveře u mercedesuVideo: Reuters

 
Článek

„Jak může Theresa Mayová očekávat, že vystoupí z Evropy, když ani nedokáže vystoupit z vlastního auta?" komentoval drobný incident zpravodajský portál Politico.eu.

Na Mayovou na červeném koberci čekala Merkelová s asistentkou, která britské premiérce měla pomoci z auta a schovat ji pod deštníkem. Nicméně i když opakovaně brala za kliku, dveře zůstaly zablokované.

Uvolnit se je podařilo až po zásahu člena ochranky. Kancléřka celou situaci pobaveně sledovala.

Legraci z Mayové si dělal šéf britských labouristů Jeremy Corbyn. Prý se na kontinent vydala pro útěchu a aby si vyslechla příjemné věci. A toho se podle něho dočká, až když se jí podaří vystoupit z auta.

Britští zákonodárci měli dnes rozhodnout o rozvodové dohodě, Mayová ale hlasování v pondělí odložila, bylo předem jasné, že se parlament vysloví proti. [celá zpráva]

EU už ale dohodu považuje za hotovou a k jednáním se vracet nechce. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám