Hlavní obsah

Botanik Václav Větvička navštíví své téměř rodné Mnichovo Hradiště

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Václav Větvička, botanik známý z televizního Receptáře a rozhlasu a autor řady knih, zavítá ve středu 25. září na besedu do Mnichova Hradiště.

Foto: Petr Novák

Botanik Václav Větvička

Článek

Václav Větvička se narodil roku 1938 v pražské porodnici, ale první čtyři roky svého života bydlel v Mnichově Hradišti. Řada jeho předků a rodinných příslušníků je pro změnu spjata s okolními městy a obcemi. Tím zajímavější bude pro zdejší obyvatele beseda s ním, kterou pořádá Svaz postižených civilizačními chorobami, místní organizace v Mnichově Hradšti.

Beseda se uskuteční ve středu 25. září 2013 v 18 hodin ve velkém sále v 1. poschodí KLUBu na náměstí.

Václav Větvička vystudoval geobotaniku na Přírodovědecké fakultě UK v Praze. Jeho životní rozhled i výčet aktivit však sahá daleko za hranice tohoto oboru. Můžete ho znát mimo jiné z pořadů Českého rozhlasu a České televize, se kterými dlouhodobě spolupracuje.

Za popularizaci vědy dostal od Akademie věd ČR Medaili Vojtěcha Náprstka. Je autorem řady čtivých knih, ve kterých zaujímá čtenáře nejen svým přehledem v přírodních vědách, historii, místopise i jazykovědě, ale především skromností a obyčejnou lidskostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám