Hlavní obsah

BMW odtajnilo novou řadu 3. Je větší, trochu zhubla a zkrásněla

Novinky, maž

BMW řady 3 byl a je pro mnichovskou automobilku důležitý model. Ve světové premiéře se právě představil na pařížském autosalonu. V duchu doby narostl, trochu zhubl a bude nabízet plug-in hybridní motory. Ale na typické šestiválce snad také dojde.

BEZ KOMENTÁŘE: BMW řady 3 SedanVideo: BMW

 
Článek

Vnější design navazuje na minulou generaci, několika detaily ale celý model pozoruhodným způsobem modernizuje. Podívejte se třeba na vykrojení předních světlometů (vždy full-LED, na přání laserové). Jinak tvarované jsou i typické ledvinky nebo prolis na kapotě.

Vzadu jsou pak světla ve tvaru otočeného písmene L – to je prvek, podle něhož novou „trojku” poznáte okamžitě. To vše jako celek alespoň podle našeho názoru působí moderněji a minimálně na fotografiích vskutku hezky.

Foto: BMW

BMW řady 3 Sedan (2018)

Foto: BMW

BMW řady 3 Sedan (2018)

Nová řada 3 narostla ve všech směrech: je o podstatných 85 milimetrů delší (nyní 4709 mm), o 16 mm širší (1827 mm) a o zanedbatelný jeden milimetr vyšší (1442 mm).

Rozvor náprav narostl o 41 mm na 2851 mm a rozšířily se i rozchody kol vpředu a vzadu. Nejmenší kola mají průměr 17 palců, o dostupném maximu zatím automobilka nepromluvila.

Foto: BMW

BMW řady 3 Sedan (2018)

Motorizace zatím neznámé

Zároveň se zlepšila aerodynamika (koeficient cx začíná na hodnotě 0,23), karoserie je tužší a hmotnost v závislosti na motorizaci poklesla až o 55 kilogramů.

Jak je pro řadu 3 typické, rozložení hmotnosti mezi nápravy je ideální (poměr 50:50). O nabízených motorizacích zatím BMW nehovořilo, jistotou je plug-in hybrid, očekávat lze i čtyřválce a šestiválce, které dosud tvořily základní nabídku motorů pro řadu 3.

Foto: BMW

BMW řady 3 Sedan (2018)

Uvnitř jsou pak větší displeje (digitální přístrojový štít a infotainment), samotný multimediální systém je nahrán v nové verzi 7.0 (stejně jako nová X5). Novinkou je i head up displej s lepší grafikou a možnost aktualizovat software auta na dálku.

Foto: BMW

BMW řady 3 Sedan (2018)

Pokud budete chtít, můžete otevírat a startovat auto prostřednictvím mobilního telefonu. Za příplatek lze mít akustická okna a střešní okno, které lze posunout o 10 centimetrů dále než dosud.

Prodej novinky začne 9. března příštího roku; prodejní ceny zatím automobilka nesdělila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám