Hlavní obsah

Baba Jaga si narazila nohu, Dejdar opilost odmítl

Novinky, Korzo
PRAHA

Snad každý zná ruskou pohádku o Mrazíkovi. Již nějakou dobu se u nás hraje jeho muzikálová podoba. Při představení v Českých Budějovících se však lehce zranila jedna z klíčových postav příběhu - Baba Jaga. Podle sdělení jejího představitele Martina Dejdara to byla nešťastná náhoda. V zákulisí se však spekulovalo, že Baba Jaga vypila větší množství alkoholu. To Dejdar rezolutně odmítl s tím, že si nohu narazil úplně střízlivý.

Článek

Dejdar už podle svých slov alkohol skoro nepije. Dokonce jako majitel malého divadélka Bijásek v paláci Kotva v současné době pořádá benefiční festival Modré dny, zaměřený na boj proti závislostem, především pak alkoholu a drogám. Dejdar přiznal, že osobně má v této oblasti určitou zkušenost.

"Závislý jsem zcela určitě nebyl, ale nebudu zastírat, že negativní účinky alkoholu znám a lehkou drogu jsem v mládí taky ochutnal. Naštěstí jsem tomu nepodlehl," vysvětlil.  

Drsná realita

V rámci festivalu se konají besedy pro školáky, jimž odborníci objasňují škodlivost alkoholu, cigaret a drog. Snaží se jim ukázat problém v jiném světle. "Nechceme mentorovat, hrozit prstem a dospělácky strašit, chceme ukázat mladým lidem drsnou realitu," přiblížil Dejdar.

Besedám nejsou přítomni učitelé, žáci se tak lépe uvolní a mohou klidněji klást své otázky, které je skutečně tíží. K festivalu Modré dny se mimo některých sportovců připojil také hudebník a moderátor Ondřej Brzobohatý se svoji skupinou Bůhví spolu s účastníkem soutěže SuperStar Petrem Poláčkem.

Reklama

Související témata:

Související články

Martin Dejdar uvažuje o dalším dítěti

Populární herec, moderátor a režisér Martin Dejdar se raduje z dobrého rodinného zázemí a doma nachází pochopení pro své umělecké projekty. Spokojeně žije...

Martina Dejdara trápí odložené žvýkačky

Martina Dejdara trápí problém žvýkaček, kterých se chce jejich konzument zbavit, ovšem neví, kam je odložit. Ve svém Bijásku v pasáži Kotva proto bude herec...

Výběr článků

Načítám