Hlavní obsah

Americký metalista Blythe byl propuštěn z české vazby

• Aktualizováno
Právo, Josef Koukal

Zpěvák metalové skupiny Lamb of God Randy Blythe, který při koncertu srazil z pódia fanouška a ten na následky zranění zemřel, byl propuštěn z vazby. Městský soud v Praze zamítl stížnost státního zástupce proti rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 8, který od hudebníka přijal osmimiliónovou kauci. Blythe bude vyšetřován na svobodě.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák skupiny Lamb of God Randy Blythe

Článek

„Mohu potvrdit, že byl propuštěn včera odpoledne,“ řekla v pátek Právu mluvčí vězeňské služby Gabriela Pohlová.

Městský soud v Praze rozhodoval o stížnosti státního zástupce proti usnesení Obvodního soudu pro Prahu 8 o přijetí peněžité záruky a propuštění z vazby ve čtvrtek odpoledne za zavřenými dveřmi.

„Rozhodnuto bylo včera v 16 hodin v neveřejném zasedání,“ řekla Právu mluvčí pražského městského soudu Martina Lhotáková.

„Bylo tak potvrzeno přijetí kauce ve výši 8 miliónů korun a propuštění z vazby,“ doplnila mluvčí soudu.

Budou jej stíhat na svobodě

Soudci obvodního soudu pro Prahu 8 a následně i jejich městští kolegové Blythovi uvěřili, že se po propuštění nebude vyhýbat dalšímu stíhání. Právě kvůli takové obavě státní zástupce přijetí kauce napadal. U zpěváka totiž hrozí, že by mohl odcestovat do rodných Spojených států.

Podle informací Práva Blythe složil na účet soudu požadovanou částku ve dvou splátkách, a to 9. a 19. července. [celá zpráva]

Původně totiž byla stanovena kauce v poloviční výši.[celá zpráva]

Zpěvák byl na konci června v Praze zadržen policií, když přijel na koncert. Soud jej následně poslal do vazby. Případ se týká úmrtí fanouška kapely před dvěma lety, kterého měl z pódia shodit právě Blythe. Mladík později zemřel na zranění hlavy. Zpěvák byl obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám