Hlavní obsah

Obviněný americký metalista dá za propuštění na kauci osm miliónů

Praha

Zpěvák americké metalové skupiny Lamb of God Randy Blythe, který je v české vazbě kvůli obvinění z ublížení na zdraví s následkem smrti, se chystá zaplatit dvojnásobek původní kauce, jak to nařídil pražský městský soud po stížnosti žalobce na jeho možné propuštění.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák skupiny Lamb of God Randy Blythe

Článek

Hudebník by tak měl poslat soudu další zhruba čtyři milióny korun, stejnou částku už dříve uhradil. Pak by se k případu mělo znovu vyjádřit státní zastupitelství. informoval Tomáš Morysek z advokátní kanceláře Jablonský, která Blytha zastupuje.

Morysek navštívil Blytha ve vazbě v úterý poté, co městský soud sice nevyhověl stížnosti žalobce na propuštění hudebníka na kauci, zdvojnásobil ale peněžitou záruku. "Je ochoten tuto částku zaplatit," sdělil Morysek rozhodnutí svého klienta. Blythe už dříve uhradil zhruba čtyřmiliónovou kauci, kterou původně připustil Obvodní soud pro Prahu 8, celkem by tedy mělo na účtu soudu skončit 400.000 dolarů (asi 8,3 miliónu korun).

Státní zastupitelství může opět podat stížnost

Soudce obvodního soudu Petr Fassati uvedl, že pokud zpěvák peníze složí, soud vydá usnesení o propuštění, ke kterému se bude opět vyjadřovat žalobce. V případě, že státní zastupitelství podá další stížnost, kaucí se bude znovu zabývat městský soud, jinak usnesení nabude právní moci a Blythe by mohl opustit vazbu. Druhé kolo rozhodování je podle Fassatiho konečné.

Zpěváka zadržela policie na konci června v Praze, kde měla skupina koncertovat. Soud ho pak poslal do vazby. Případ se týká úmrtí fanouška kapely před dvěma roky: Blythe tehdy údajně shodil při vystoupení z pódia mladíka, který později zemřel na následky zranění hlavy. Policie jednačtyřicetiletého Blytha obvinila z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám