Hlavní obsah

Americký metalový zpěvák zůstává v české vazbě

Praha
Aktualizováno

Zpěvák americké metalové skupiny Lamb of God Randy Blythe zůstane i nadále ve vazbě. Státní zástupce podal stížnost proti propuštění na kauci, a případem se tak bude zabývat Městský soud v Praze. Jednačtyřicetiletý Blythe je obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák skupiny Lamb of God Randy Blythe

Článek

„Státní zástupce podal stížnost proti propuštění zpěváka z vazby,“ uvedla pro Novinky mluvčí státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Propuštění na kauci tak bude projednávat Městský soud v Praze. Kauce byla stanovena na čtyři milióny korun, peníze soud již obdržel.

Při vystoupení 24. května 2010 měl zpěvák shodit z pódia fanouška, který tam opakovaně vnikl. Ten utrpěl při pádu zranění hlavy, jemuž později podlehl.

Policie zpěváka zadržela před dalším koncertem Lamb of God, který se měl konat 28. června v pražském Rock Café. Od pátku 29. června je zpěvák ve vazbě, protože policie se bála, že by zpěvák mohl opustit republiku.

Kytarista si incident nepamatuje 

Skupina zřejmě předpokládá, že Blythe bude propuštěn na kauci, jejíž výše odpovídá ročnímu příjmu zpěváka. Zatím nezrušila srpnové severoamerické turné.

Kytarista skupiny Lamb of God Willie Adler si podle webu allaxes.com na tragédii nevzpomíná: "Jediné, co mohu říci, že si nemohu vzpomenout na ten koncert, kde by nechali fanouška zbít na pódiu. Myslím, že bych si něco takového zapamatoval." Současně však vyjádřil lítost rodině mrtvého fanouška. Ten měl zemřít dva týdny po koncertě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám