Hlavní obsah

Letadlo se 153 cestujícími spadlo na domy v Lagosu

– Lagos • Aktualizováno

Krátce po startu se zřítilo dopravní letadlo se 153 cestujícími na dvoupatrové domy v nigerijském Lagosu. Podle BBC šlo o stroj společnosti Dana Air, který mířil do hlavního města Abuja. Dřívější zprávy uváděly, že stroj spadl těsně před přistáním.

Foto: twitter.com

Hořící trosky nigerijského letadla a domu, na který dopadlo.

Článek

Představitel nigerijského úřadu pro leteckou přepravu Harold Demuren potvrdil serveru Daily Times, že se na palubě nacházelo 153 lidí. "Nemyslím si, že by někdo přežil," řekl Demuren.

Podle informací se pilot snažil vrátit zpátky na lagoské letiště Murtala Mohammed poté, co zjistil problémy během vzletu. Stačil o tom ještě informovat řídicí věž. Letoun měl plné nádrže na cestě do hlavního města, která měla trvat hodinu.

Foto: Reuters

Nigerijští hasiči dusí plameny s pomocí přihlížejících.

Nigerijský prezident Goodluck Jonathan vyhlásil podle agentury AFP třídenní státní smutek a odvolal všechen svůj veřejný program.

Svědci z místa neštěstí uvádějí, že letadlo po dopadu vybuchlo a jeho trosky zasáhly nejméně dva domy ve vilové čtvrti, které jsou nyní v plamenech. Zda v nich byly v době neštěstí nějaké osoby, není známo. Celkový počet obětí tak může být ještě vyšší.

Podle Wikipedie letecká společnost Dana Air disponuje pouze letadly McDonell Douglas MD-83, které mohou mít kapacitu kolem 155 cestujících.

Foto: Reuters

Dobrovolníci odnášejí tělo oběti letecké katastrofy v Lagosu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám