Hlavní obsah

Chávezova rakovina je v pokročilém stadiu, prezident se možná nedožije voleb

– Caracas
Novinky, rei

Venezuelský prezident Hugo Chávez má rakovinu v pokročilém stadiu. Napsal to server HDNet s odkazem na zdroj z blízkého okolí prezidenta, který je dobře obeznámen s jeho zdravotním stavem. Ten tvrdí, že metastáze napadly podpůrnou tkáň prezidentova těla a Chávezovi tak zbývá jen pár měsíců života.

Foto: Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez

Článek

Onemocnění dospělo do „konečné fáze“, citoval server svůj anonymní zdroj s tím, že prognóza nedává Chávezovi velké naděje ani na to, že se dočká podzimních voleb, v nichž se hodlá ucházet o znovuzvolení. Chávez podle informátora nebude žít „déle než pár měsíců“.

HDNet upozornil, že tvrzení nemá potvrzené jinými zdroji.

Hugovi Chávezovi lékaři na Kubě v minulých měsících odstranili dva zhoubné nádory v pánevní oblasti. Podle zpráv amerického analytického střediska Stratfor ale Kubánci loňskou první operaci zfušovali a na místo museli být rychle povoláni ruští specialisté, aby zákrok dotáhli do zdárného konce.

Chávez se na veřejnosti příliš neukazuje, i když popírá, že rakovina je smrtelná. Španělský deník už dříve napsal, že metastáze zasáhly tlusté střevo, páteř i kosti a prezident má před sebou možná jen měsíce života.

Prezidentské volby ve Venezuele jsou plánované na 7. října. Socialista Chávez v průzkumech vede.

Reklama

Související témata:

Související články

Byl to zhoubný nádor, potvrdil Chávez

Venezuelský prezident Hugo Chávez potvrdil, že rakovinný nádor, který mu minulý týden z pánevní oblasti vyjmuli lékaři na Kubě, byl zhoubný. V předem natočeném...

Výběr článků

Načítám