Hlavní obsah

Straně Lidem Karolíny Peake už někdo vytvořil falešný profil na Facebooku

– Praha

Jen několik hodin poté, co vicepremiérka Karolína Peake ve čtvrtek oznámila název své nové strany Lidem, vytvořili neznámí autoři na Facebooku falešný profil nového politického uskupení, přesněji řečeno jeho fiktivní odpadlické „pirátské“ platformy. Naráží tak na fakt, že Lidem vznikla z platformy lidí kolem Peake, kteří se odštěpili od Věcí veřejných.

Foto: facebook.com

Podoba fiktivního profilu "pirátské buňky" v platformě Karolíny Peake

Článek

„Jsme pirátská platforma strany Lidem, odklonění členové platformy Karolíny Peake a bývalí neformální členové Věcí veřejných. Nejsme faktičtí lídrové,“ stojí v informačním sloupku na falešném profilu.

„Tato stránka na sociální síti je falešná a není vytvořena naší platformou, proto informace uvedené na této stránce včetně kontaktního e-mailu jsou nepravdivé,“ sdělil Novinkám mediální zástupce strany Lidem Miloš Skácel.

„Stejně jako webová prezentace naší platformy, tak i stránka na sociální síti je ve výstavbě a vše bude spuštěno v několika týdnech. V současné chvíli jsme tuto stránku nahlásili jako podvodný obsah,“ dodal.

V logu fiktivní „pirátské platformy“ je v tečce nad písmenem i ve slově Lidem symbol černé vlajky na stožáru, tedy piktogram odkazující k logu České pirátské strany. Zatím však není jasné, zda za falešným profilem stojí piráti nebo někdo jiný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám