Hlavní obsah

Romney si připsal další vítězství a slíbil lepší Ameriku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Republikán Mitt Romney si v úterý připsal další vítězství v primárkách. Vyhrál v Connecticutu, v Delawaru, v New Yorku, v Pensylvánii a na Rhode Islandu. Je tak jasným kandidátem pro podzimní prezidentské volby, v nichž se proti němu za demokraty postaví prezident Barack Obama. Romney voličům slíbil lepší Ameriku.

Foto: Dominick Reuter , Reuters

Mitt Romney

Článek

"Dnešek je začátkem konce zklamání z Obamových let a začátkem nové, lepší kapitoly, kterou budeme psát společně," řekl Romney jásajícímu davu svých příznivců na shromáždění v New Hampshire. "Dnešek je začátkem kampaně, která má sjednotit všechny Američany, kteří vědí, že se nám může dařit lépe," dodal.

Boj Romneyho o nominaci na prezidentského kandidáta formálně skončí až na republikánském kongresu v srpnu. V primárkách kromě něj soutěží už jen Newt Gingrich a Ron Paul, kteří ho ale nemohou ohrozit. Republikány čeká ještě několik hlasování včetně primárek v Kalifornii a Texasu.

Půl roku před prezidentskými volbami průzkumy ukazují, že ekonomika bude ve volební kampani tématem číslo jedna. Vyplývá z nich také, že boj o bílý dům bude zřejmě sice velmi těsný, ale zatím má aspoň podle některých mírný náskok Obama.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám