Hlavní obsah

Hackeři opět napadli stránky ministra financí Miroslava Kalouska

• Aktualizováno
Novinky, mif

Zabezpečení internetových stránek ministra financí Miroslava Kalouska se po středečním útoku hackerům podařilo opět prolomit. Stejně jako u prvního průniku se k akci přihlásila hackerská skupina Raptor_hackerz. Místo úvodní stránky se na webu od 18. hodiny zobrazovala zpráva hackerů, která poukazuje na nedostatečné zabezpečení webu.

Foto: miroslav-kalousek.cz

Hacknuté stránky Miroslava Kalouska

Článek

„Opravdu oceňujeme, jaký je na vás spoleh. Zcela dle našich předpokladů jste úplně zbytečně vynaložili úsilí na opravu stránky, ale nějak jste opomněli zlepšit zabezpečení... Jaký to má smysl, když jste nezměnili přihlašovací údaje a neopravili chyby, které jsme využili při prvním útoku,“ uvedli hackeři na webu miroslav-kalousek.cz.

Kalouska na hacknutých stánkách upozorňují, že udělal chybu, když ignoroval jejich první útok. „Můžete v tom pokračovat, ale v tom případě musíte počítat s naší nelibostí,“ pohrozili počítačoví piráti.

Foto: miroslav-kalousek.cz

Na stránky Miroslava Kalouska umístili hackeři vzkaz.

Při středečním útoku ministra financí obvinili, že šetří na nesprávných místech: „Bral jste ze špatných kapes, a stejně to příliš nepomohlo. Snížil jste platy policistům, hasičům, záchranářům a podobným lidem, kteří při výkonu svého povolání riskují život, ale platů politiků se tyto změny významně nedotkly.“ [celá zpráva]

Hackerské útoky nejsou v poslední době v Česku ničím výjimečným. V minulých dvou měsících se hackerům podařilo prolomit zabezpečení stránek brněnské KSČM a získat citlivá data o členech ODS. Až doposud však neútočili na web jediného politika.

Původní stránky Miroslava Kalouska před hacknutím

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám