Hlavní obsah

Pořadatele varnsdorfských demonstrací obvinili z úvěrového podvodu

– Varnsdorf • Aktualizováno
Právo, ape

Pořadatel a organizátor několika protiromských pochodů a demonstrací ve Varnsdorfu Lukáš Kohout byl obviněn z podvodu a poškození cizích práv. Při koupi notebooku na úvěr se měl vydávat za jiného člověka a úvěr nesplácel. Hrozí mu až tříleté vězení, kriminalisté podali návrh na jeho vzetí do vazby.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Policisté Kohouta už kvůli podvodu předvedli z jedné z jím organizovaných demonstrací, nedostavil se k výslechu

Článek

Soud návrhu nevyhověl a Kohout bude vyšetřován na svobodě.

„Začátkem dubna letošního roku měl Lukáš Kohout sjednat s jistou finanční společností úvěrovou smlouvu na notebook, přičemž uvedl osobní údaje jiné osoby, za kterou se bez jejího souhlasu vydával. Získaný úvěr pak nesplácel, čímž společnosti způsobil škodu ve výši přes pětatřicet tisíc korun,“ uvedl děčínský policejní mluvčí Vojtěch Haňka.

Kohout byl policií zadržen ve středu dopoledne. „Ve čtvrtek byl propuštěn na svobodu, vazba na něj nebyla uvalena,“ dodal Haňka.

Kohout vedl ve městě řadu demonstrací, při jedné z nich ho policisté předvedli právě kvůli tomu, že se ve věci podvodu nedostavil k výslechu.

V minulosti Kohout, známý jako falešný létající Kavanův asistent, už byl trestán za to, že létal na účet sněmovny po světě.

Další demonstraci naplánoval na tuto sobotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám