Hlavní obsah

Pirát Lacina, který vytlačil auto z dálnice D1, už je za mřížemi

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Luboš Lacina, kterého nechvalně proslavilo vytlačení jiného vozu z dálnice D1 a kamerový záznam, na němž je šílený akt spěchajícího nervózního řidiče vidět, už nastoupil k výkonu trestu do vězení. Novinkám to potvrdila vězeňská služba.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Luboš Lacina před soudem

Článek

„Mohu potvrdit, že tento muž nastoupil výkon trestu odnětí svobody. Soudem má nařízen pětiletý trest ve věznici s dohledem,“ řekla Novinkám mluvčí ředitelství vězeňské služby Markéta Prunerová.

Lacina je umístěn do věznice s dohledem, kde není pobytový režim nejpřísnější. "Ve věznici s dohledem se mohou odsouzení pohybovat volně v rámci vymezeného prostoru, pokud pracují, jsou zpravidla zařazováni na vnější nestřežená pracoviště,“ vysvětlila mluvčí.

Lacina tak má šanci, že se během výkonu trestu podívá i za zdi věznice. V květnu letošního roku Vrchní soud v Praze potvrdil muži pětiletý pobyt za mřížemi.

Muž se proti původnímu pětiletému trestu vězení a sedmiletému zákazu řízení hned po prvním rozsudku loni v listopadu odvolal. Hájil se tím, že loni v březnu auto nevytlačil úmyslně, pouze nezvládl řízení, když se vracel z předjížděcího pruhu do jízdního.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám