Hlavní obsah

Policie provedla razii kvůli uplaceným řidičákům na pražském magistrátě

Právo, Novinky, Jakub Troníček, Petr Nový
Praha

Kvůli podezření z braní úplatků při vydávání řidičských průkazů v pondělí na jednom z pracovišť pražského magistrátu zasahovali detektivové protikorupční policie. Kromě zkušebních komisařů jsou podle kriminalistů podezřelí z korupce i učitelé autoškol.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zásah Právu potvrdil mluvčí protikorupčního útvaru Roman Skřepek, jakékoliv podrobnosti ale s odkazem na teprve začínající vyšetřování uvést odmítl.

Sdělil pouze, že policisté celou věc šetří s podezřením na trestné činy podplácení, přijímání úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby.

Kvůli uplaceným řidičákům zasahovala policie na desítkách míst v Praze. Jedním z nich byla i autoškola v areálu studentských kolejí na pražském Strahově, kam detektivové dorazili po osmé hodině ráno.

Ve chvíli, kdy jsme dopsali testy a čekali na jízdy, vtrhli policisté do učebny, kde byli v té chvíli komisaři a instruktoři
očitý svědek

„Ve chvíli, kdy jsme dopsali testy a čekali na jízdy, vtrhli policisté do učebny, kde byli v té chvíli komisaři a instruktoři,“ popsal situaci očitý svědek, který byl mezi žáky autoškoly při zkouškách.

Na místě podle něj zasahovali jak ozbrojení policisté v černých uniformách, tak detektivové v civilu. „Docela jsme se lekli, nejdříve jsem myslel, že je to legrace, ale pak se ukázalo, že nikoli. Museli jsme pak všichni jet na policii podat vysvětlení,“ doplnil svědek policejního zásahu.

Podle pondělního vyjádření Skřepka zatím v této kauze obviněn nikdo nebyl, policisté podezřelé učitele a komisaře teprve vyslýchali. Bližší informace k případu chce protikorupční útvar zveřejnit během úterý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám