Hlavní obsah

Škárka: Myslel jsem, že to byla taková mystifikace, že se o tom nebude ani psát

Právo, Jan Rovenský

Výkonný místopředseda Věcí veřejných Jaroslav Škárka, který na skrytý mikrofon řekl, že od ministra dopravy Víta Bárty dostával peníze za loajalitu, a svá slova později popřel, v rozhovoru pro Právo řekl, že si myslel, že šlo o tak velkou mystifikaci, že jí nikdo nemůže věřit a že se tedy o tom ani nebude psát.

Foto: Archiv, Právo

Jaroslav Škárka

Článek

Na skrytý mikrofon jste prohlásil, že dostáváte peníze za loajalitu od ministra dopravy Víta Bárty. V neděli jste to popřel a prohlásil, že šlo o mystifikaci. Proč jste k takovému kroku přistoupil? Nečekal jste, co takový výrok může rozpoutat?

Všiml jsem si toho, že mě redaktorka nahrává a nebylo to poprvé. Vymyslel jsem si to, bylo to postavené jako velká fabulace a mystifikace. Jestli to byla úplně správná forma, to teď neumím úplně posoudit. Myslel jsem si, že to budou všichni chápat tak, že je to opravdu taková mystifikace, že tomu nikdo nemůže věřit a že se o tom ani nebude psát.

Rozhodně ale není pravda, že bych byl panem Bártou kupovaný. Zatím jsem ale neviděl vydání Respektu, takže nevím, co v něm je, či není. [celá zpráva]

Už jste o celé věci mluvil s Bártou?

Ne, jsem stále v zahraničí a vracím se v pondělí večer.

Proč jste si při vaší mystifikaci zrovna vybral Bártu?

Byl to okamžitý nápad.

O možné existenci nahrávky zachycující vaše slova se mezi poslanci VV mluvilo již v pátek. Týž den jste mi řekl, že nevíte o žádném záznamu. Nyní o nahrávkách víte. Tomu nerozumím...

Asi jsem nepochopil úplně správně vaši páteční otázku. To je jediné možné. Netušil jsem, jaké záznamy myslíte, nebo o co jde. Spíš jsem to pochopil jako mezi členy ve VV. Nevěděl jsem, o co se jedná.

Na skrytý mikrofon jste také řekl, že někteří sponzoři VV nejsou skuteční sponzoři a že o tom víte...

Není to pravda. Financování VV je v pořádku.

Budete o tom mluvit na klubu?

Myslím, že se to na klubu probere. Určitě to vysvětlím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám