Hlavní obsah

PPF převzala Vítkovy pohledávky vůči Sazce

Praha
Aktualizováno

Skupina PPF převzala pohledávky podnikatele Radovana Vítka vůči loterijní společnosti Sazka. Kroky vůči této společnosti koordinuje s dalším velkým věřitelem, firmou KKCG Karla Komárka.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Vítek tvrdil, že je největším věřitelem firmy, měl prý pohledávky za 1,5miliardy korun, které odkoupil od bank. Vedení Sazky je neuznalo.

"Podle objektivních ekonomických parametrů je Sazka nyní v postavení 'společnosti v insolvenci', která není schopna dostát svým závazkům. Skupina PPF je přesto připravena podílet se na záchraně Sazky, na její finanční konsolidaci a na jejím nákladném rozvoji, a to včetně podpory českého sportu," uvedl mluvčí PPF Milan Tománek.

Podle insolvenčního rejstříku Sazka k 10. březnu dlužila 1,37 miliardy korun po lhůtě splatnosti. Společnost přiznala, že nemá na vyplácení výher. Desítky miliónů dluží telefonním operátorům, kteří přes její terminály umožňovali dobití předplacených karet. Dobíjení přes terminály není možné už od pátku.

V pondělí Sazka poslala některým trafikantům na terminály zprávu, aby nepřijímali sázenky a nevypláceli výhry. Už v pondělí večer ale společnost oznámila, že loterijní činnost i vyplácení výher obnovila. Chce také začít jednat s mobilními operátory.

Tři insolvenční návrhy

Na Sazku byly podány už tři insolvenční návrhy. Nejprve jej podal právě Vítek, o několik týdnů později KKCG. V pondělí se připojil s návrhem i člen představenstva Sazky Roman Ječmínek..

Soud bude o insolvenci Sazky jednat 21. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám